Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je jiný, ale o nic horší, než první. Všechno je to jen o penězích a najdeš je všude, kam se podíváš. Za každým svinstvem, za každou manipulací, za každou lží, kterými tě denně krmí média i politici. A je jen na tobě, zda to chceš vidět nebo si radši v pohodlí obýváku otevřeš pytlík chemických chipsů. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu vlažný, navíc ekonomické téma už bylo nakousnuto v díle předešlém, přesto si mě snímek pomalu a jistě získával, až si mě úplně omotal kolem prstu. Pravda, závěr vyznívá trochu utopicky, ale tahle představa se mi líbila a nepřišla mi neproveditelná. Autoři navíc odstranili neduhy z prvního dílu, takže nemám důvod, nedat 5***** ()

Reklama

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Zprvoti ma mierne odradilo začiatočné cool intro, ktore chcelo svojím umeleckým poňatím za každú cenu upútať a šokovať od samého začiatku. S pribúdajúcim časom sa dojem lepšil až do záverečných 10 minút, ktoré už boli na mňa trochu moc a zaklincoval to Projekt Venus, ktorý je podľa mňa len ružovým, naivným prevtelením komunizmu. Poniektoré myšlienky boli velmi zaujímavé a hodné zamyslenia a ostáva len dúfať, že nie všetko je pravda a filmári si pomohli trochou brainwashingu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No to snad....78%??? Část první se v roce 2008 snaží udělat senzaci z peněžního multiplikátoru, kurva to je šlágr! Odpad! Část o americkém finančním systému a jeho historii, byť tahá evidentně za globání nitky, může být (pochybuju) pro našince informačně zajímavá, ale i když se naserete sebevíc, je to sféra, kterou nemáte ani v přibližném dosahu. To, co přijde posléze, to už je opravdovej hardcore. Peníze jsou zlo. Zaměstnání je otroctví za peníze. Zrušením peněz a práce člověk dosáhne svobody. Toto ať promítají barevným menšinám ve frontách na ÚP, nikolivěk mně. Představy rovnostářského světa sice opravdu nutí k zamyšlení, ale člověk s pamětí a rozhledem musí velice záhy dojít k závěru, že tyto levičáské keci vždy ve výsledku směřují k diktatuře, potlačení svobodného myšlení člověka spojeného s totálním omezením možností osobního rozvoje každého jednice. Prostě totální sranec ve slušivém a na první pohled sugestivním podáním. Parchnatů, co si takhle dávli lidi na udičku, už tady bylo....nasrat! Jedinou zajímavou částí s bezesporu pravdivýma, ale také jíž profláknutýma faktama, je část o obnovitelných zdrojích. Tohle teda hodně kleslo oproti prvnímu dílu. 35% ()

markul 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě o chlup lepší než předchozí Zeitgeist. Věnuje se hlavně ekonomice, monetárnímu systému a přeměně společnosti. Dokument vás dokáže vtáhnou svým zpracováním a tempem, takže dvě hodiny utečou zatraceně rychle. Přesto jsem v tom pro sebe nenašel moc nového, co bych už nevěděl, ale to vůbec nevadí. Tohle by mělo vidět co nejvíc lidí. Škoda jen nějakých nepřesností a přikrášlování faktů. A taky ta konečná vize společnosti je utopie. Ale to nic nemění na tom, že se mi to líbilo. - Demokracie je kost, kterou předhazují lůze, aby měla co hryzat... - Oswald Spengler ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama