Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (530)

Talexa 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla dřív, než Clint Eastwood natočil svůj film a příběh Roberta a Francescy se mi navždy usadil v srdci. Na film jsem se dlouho nedokázala podívat a to i navzdory tomu, že Meryl Streep patří mezi mé nejoblíbenější herečky - jenže Clinta Eastwooda nesnáším. A když jsem to konečně zvládla, byla jsem zklamaná. Film se knize se zdaleka nevyrovná. Dokonce ani Meryl Streep mi v roli Francesy nesedí, i když svůj part zvládla velmi dobře. ()

Tanulin 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to minimálně 15x a dnes znovu...tohle se nikdy neokouká, M.Streep se nikdy neokouká. Chtěla bych to jednou jedinkrát v životě vidět, kdy na té křižovatce sáhne po klice a vystoupí z toho pitomého auta - sakra práce :D ! ()

rene75 

všechny recenze uživatele

Celkem realistická romantika, kterou jako chlap celkem můžu. Jednu hvězdičku dolů za rozvláčné pasáže s líbáním. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Nemám v obľube romantické filmy a nemám rád zbytočne dlhé filmy...ale toto som si pozrel kvôli Clintovi Eastwoodovi a môžem povedať, že neľutujem ani jedinú minútu z tohto filmu. Jednoduchý príbeh, ale vďaka skvelej atmosfére, dobrému scenáru a výborným hereckým výkonom sa z toho stal krásny film. Veril som každému slovu, ktoré vo filme odznelo. Vo svojom žánri je to neprekonateľný film, oplatí sa vidieť. ()

regin 

všechny recenze uživatele

Zanechal ve mně ambivalentní pocity. Na jednu stranu zíííív (první polovina filmu), na druhou brrrr (restekp ke Streepové, jak se situací naložila - koneckonců ať tak, nebo onak, stejně to bude špatně),.. Počet hvězdiček rostl úměrně s počtem odehraných minut... Rozprášit na mostě a vůbec o tom nepochybovat, zaslouží si to. ()

sarianna 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, které má své kouzlo, pro někoho. Pro mě však ani moc ne. Bylo to rozvleklé, místy nudné a rozjíždět se to začalo až ve chvíli, kdy byl v podstatě konec. Dívat se na to dá, to zase ne že ne,ale zejména naprosto vražedná stopáž filmu ubližuje. Proti hereckému výkonu Meryl Streep nic nenamítám,ale Clint mi tam moc neseděl a upřímě mě trochu iritoval. ()

johnny33 

všechny recenze uživatele

Pokud chceme hovořit o ději, není v podstatě o čem mluvit, ale herecké výkony, atmosféra a ústřední herecká dvojice vás tak emocionálně vyždímá! Za slzy se u tohoto snímku opravdu stydět nemusíte. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejsilnějších romantických filmových děl, které jsem kdy viděl. Po shlédnutí tohoto snímku se možná nejeden divák zamyslí nad svým životem a zpřehodnotí co je v něm opravdu důležité a co ne. Clinte, Meryl, pane R. J. Wallere a R. LaGravenesi... BRAVO! ()

Sengee 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, které mě svým dějem totálně vcuclo. Zajímavý příběh zralé ženy, která si žije svým vcelku hezkým, ale stereotypním tempem, najednou potká neobyčejného muže, který ji rázem změní celý život na ruby, mne opravdu dojal a připomněl mi, že se můžeme srdceryvně zamilovat v libovolném věku a že to může klidně potkat i mě samotnou. Cítila jsem s Meryl, prožívala jsem každou situaci, každou minutu. Velmi mě překvapilo, že tento film režíroval Clint Eastwood, kterého znám spíše z westernovek. Herecké výkony jsou famózní. Film má opravdu silný charakter, je vysoce inteligentní a hluboký, proto ho asi o něco méně pochopí styl lidí, kteří mají rádi nouzové telenovely. ()

BruceTichac 

všechny recenze uživatele

Další režijní počin skvělého Clinta Eastwooda, který si ve filmu zahrál společně s Meryl Strepovou hlavní roli. Děj se odehrává v 80. letech, kdy ženu středního věku, která žije v malém městě a vede spořádaný rodinný život, potká nečekaný životní zvrat v podobě spontánního zamilování do cizího muže. Tím mužem je fotograf, který se chce ve městě na pár dní ubytovat, aby zde mohl nafotit pro jeden americký časopis snímky starého dřevěného mostu. Fotograf svoje zamilování k ženě opětuje i přes to, že oba vědí, že jejich životní situace nejsou pro jejich zamilování ideální. I když se jedná o film natočený v roce 1995, tak jeho dějová rovina a emotivní prožití je i v dnešní době velice aktuální. Kvalita filmu je samozřejmě podtržena výkony hlavních aktéru - Clinta Eastwooda a Meryl Streepové, kteří zde předvedli herecký koncert nejvyšší úrovně. ()

jakup57 

všechny recenze uživatele

... Povedať, že Meryl a Clint sú v tomto filme výborný, je slabé slovo...Nehrali, žili svoju rolu...Bohužial, filmu ako celku podľa mňa niečo chýba, je taký zvláštny, taký...... 80% ()

Konopilka 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil, asi nikdy úplně nepochopí...... Pro ty z vás, pro které je Temný rytíř nejúžasnější a nejsilnější zážitek před filmovým plátnem, raději přepněte. Opravdové emoce se skutečně odehrávají pouze v opravdovém životě. A právě Madisonské mosty jsou z této kategorie.... Prý, pro plačící ženy u televize..... není zajímavé, že scénář, námět i režie tady zastupuje právě mužský element? Pro mě jasných 100 % ()

ta*jemna* 

všechny recenze uživatele

no...tak...ano, film má atmosféru. Meryl Streep je naprosto úžasná! Ale...obsazení Clinta Eastwooda dle mého skromného názoru, opravdu ne příliš šťastné, škoda...Příběh se může zdát být takovej trochu jako červená knihovna, ale není tomu tak, je to silný příběh, který nakonec, dle mého názoru dobře dopadl... ()

Hanulityda 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché, tak prostě, tak fatální. Film, který byl natočen podle knihy, která má všehovšudy 190 stránek a přitom mi ten příběh dal tak moc. Je důkazem toho, že člověk nepotřebuje spoustu času na to, aby se zamiloval.. ukazuje, že někdy na to stačí neobyčejně obyčejně čtyři dny. Za celkový vzhled filmu dávám **** a ta pátá je za excelentní výkon obou hlavních představitelů. ()

prostoreka 

všechny recenze uživatele

Všetci moji bezcitní kamaráti a známi sa smejú, keď príde reč na moje potoky madisonských sĺz, ale keď ja si neviem pomôcť. To ide samo od seba. ()

Emmmalie 

všechny recenze uživatele

Nemám slov proste nádhera.Jeden z veľmi mála filmov ktorý vo mne zanechal niečo aj dlho po skončení stále cítim tie emócie a všetko čo som cítila pri pozeraní Madisonskych mostov má krásny nevtieravý dej aj keď sa môže zdať že film bude o sladkom zaľubení, nie je to tak a v tomto prípade zdanie klame. Počas celého filmu som bola veľmi zaujatá dejom. Láska medzi Meryl a Clintom bola ako skutočná tie pohľady dotyky bozky, naozaj perfektné výkony hercov a najlepšia scéna na zaver kedy sa meryl rozhoduje či odíde alebo nie. Naozaj prekrásny film ktorý keď sa rozhodnete si pozrieť tak vám radím vziať si aspoň 3 balíky vreckoviek. Krása, krása,krása. Už sa teším ked si ho pozriem po čase znova. 100% ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Začátek se mi moc líbil. Pak někdy po půlce jsem se trochu nudil, ale konec byl nakonec velmi silný. Tenhle typ filmů normálně nevyhledávám, ale točil to Clint Eastwood, tak jsem to musel vidět. 75%. ()

AliiK 

všechny recenze uživatele

O Madisonských mostech jsem hodně slyšela a přiznávám, že nakonec jsem je zhlédla stejně spíše náhodou… Naštěstí :-) Meryl ani Clint nepatří sice do mé „topky“ ale to, co předvedli v tomto filmu, bylo naprosto úžasné! Jé jak já bych chtěla prožít takovou romantiku a tak velkou lásku :-) Takže jednoznačně plný počet a díky, Jájku :-* ()

Reklama

Reklama