Reklama

Reklama

Daniel Landa - Večer s písní Karla Kryla pro Český národ

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2004, 77 min

Režie:

Daniel Landa

Hrají:

Daniel Landa

Obsahy(1)

Záznam neveřejného koncertu z roku 2004, který zahájil činnost řádu Ordo Lumen Templi. Daniel Landa. Záznam obsahuje 13 písní, dokumenty o natáčení a rozhovor s Danielem Landou.

TRACKLIST: 1. Pasážová revolta
2. Bratříčku, zavírej vrátka
3. Čtení z knihy Daniel / Josef Zámečník
4. Marat ve vaně
5. Karavana mraků
6. Čtení z nového zákona / Alena Schutová
7. Salome
8. Žalm 71
9. Zbigniew Czendlik / slovo
10. Lilie
11. Anděl
12. Václav Malý / prosba + rozsvěcení svíček
13. Morituri te salutant (Fredy176)

(více)

Recenze (110)

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Karel Kryl je len jeden a Daniel Landa ním nikdy nebude. Treba však objektívne povedať, že niektoré "remaky" Karlových songov (Morituri či Pasážová revolta) sú podstatne viac muzikálnejšie, melodickejšie a v tomto ohľade i bezpochyby zaujímavejšie. Práve za to tie 3*. Všetok ten "hype", ktorý Landa okolo koncertu robil, všetky tie vykecávačky okolo, sú však na škodu veci. ()

tatopulos odpad!

všechny recenze uživatele

Máme tu nového Karla Kryla s holou lebkou.. Jen nevím jestli původně Morituri te salutant mělo tak silný fašistický podtext... Když si nevíte rady se životem, volejte Danu Landovi, přečte vám knihu Daniel /z bible/ a udělá vám křížek na čelo:-) Revolta se zavřenými vrátky... ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jojo, Karel Kryl byl asi tolik zpěvák jako pan Dan Landa (nebo Žito? Alespoň víme, jak ho bili ve škole.) Dokonce - a myslete si o tom, co chcete - se mi modernější pojetí Krylovy hudby líbí víc než originál. Ono když k něčemu co má rockový nádech místo akustické kytary vrazíte pořádný bicí, basu a říznou elektrickou kytaru, má to koule, i když zpěv se stále nekoná. Uznejte, neuznejte, mně je to jedno. Za mne 4* ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Landa je kontroverzní interpret. Fůra z Vás ho má za nácka a podobně. A on si dovolí sáhnout na Kryla. Svatokrádež? Ne, blbost! Blbost nejhrubšího zrna!!! Landa (stejně jako Jarek Nohavica) pojal Kryla skvěle po svém a myslím, že je plno posluchačů, kteří se právě díky Danovi dostali ke Krylovi. A k tomu zase ta atmosféra. Koncerty z jeho písniček jsou sice nářezovější a lepší, ale i tenhle stojí za shlédnutí a poslech. ()

SheldonShamy 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem fanoušek Daniela Landy, musím uznat, že tento kousek se mu opravdu povedl. Písničky Karla Kryla jsou pozvednuty do jiné úrovně a celkově se jedná o nezapomenutelné dílo. Chápu, že Daniel Landa možná všem nepadne do oka svými názory, ale o jedinečnosti a kráse jeho hlasu nejde pochybovat. ()

Beawish odpad!

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, když se někdo s hlasovým rozsahem jako telefonní sluchátko rozhodne živit zpěvem - pokud si najde posluchače, je to jeho věc. Nevadí mi, když se někdo poněkud... jednodušší? rozhodne mluvit na veřejnosti - pokud mu ty neskutečné bláboly lidi žerou, je to jejich věc. Nevadí mi, když si dospělý chlap hraje na rytíře - je to lepší, než kdyby si on a jemu podobní hráli na vojáky. Ale když si bývalý skin vezme Kryla do huby a zprzní ho tím, že z něj udělá vojenský pochod, je to už příliš. K čemu výčitky svědomí, k čemu tohleto smetí, farizej nikdy rukama nelomí, pro něho účel prostředky světí. Dnes jsi, Dane, důstojným občanem - a s mincemi nemáš nijaké viny... ()

data675 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za texty Karla Kryla, za toho holohlavýho, pomrdanýho a vymaštěnýho čuráka bych musel dát odpad... ()

trx2010 odpad!

všechny recenze uživatele

Landa určitě umí, ale Karel Kryl, který byl protipólem jeho osoby mezi jeho mistrovské kousky rozhodně nepatří. Jediné vysvětlení je, že Landovi jebe a nebo vůbec nepochopil tvorbu Karla Kryla. Celkově Daniel Landa, bojovník ve všech válkách, velký muž, který nemá nikdy strach ale jen obavy (to jsou jeho slova) působí jako karikatura toho čím by sám chtěl být. Zprznit písně Karla Kryla by dokázal i takovej vůl jako jsem já. Za to ode mě metál nedostane. Pokud máte inteligenci Dana Landy a unikají vám souvislosti bude se vám to jistě líbit, takže vás bude zhruba půlka národa. Možná i malinko víc. Na závěr posílám NASRAT ČT za to, že nám podobné sračky servíruje. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Dobře pojatá prezentace písní Karla Kryla. A ti, co tu dávají odpad můžou puknout vzteky a to je dobře, protože tahle levičácká sebranka ať táhne do pekel ;-) Za plnej počet... ()

argus123 

všechny recenze uživatele

Najlepšie prevedenie Krylovych piesní, a aj takích ktoré malokto pozná. Nenavisť voči Landovi môžu mať iba duševne zakrslý ludia, závistivci, a blbci. ()

Reklama

Reklama