Reklama

Reklama

AZ-kvíz

(pořad)

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (337)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

AntiasKing 

všechny recenze uživatele

Jako žánr bych to označil spíš Soutěžní / Komedie. Protože sledovat ty lidi je fakt sranda. Jak někdo může jít do soutěže bez toho aniž by ji vůbec znal nebo vidě v televizi fakt nepochopím. Hodněkrát tam chodí tupci co ani neví že musí propojit tři strany. Prostě já se na to občas podívám s tím cílem se u toho fast zařechtat :D 50% ()

Reklama

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Skvělý soutěžní pořad, dokonce nejlepší v celé širé ČR! Je neuvěřitelné, že se soutěž, ve které klade kultivovaný a sympatický moderátor smysluplné otázky vzdělaným (až na malé výjimky) soutěžícím (ne slávy chtivým retardům), vysílá tak dlouho. Je fantastické, že se v naší kotlině někdo dívá na soutěž, kde je druhou cenou naučná literatura a první cenou možnost vydělat si pár šupů na bankomatu (sem tam to červené políčko někdo trefí). Dalším kladem je to, že výhry lze dosáhnout dvěma způsoby: 1) odpovídat na otázky a strategicky spojit všechny strany pyramidy, nebo 2) počkat na vypršení časového limitu a pak si to jednoduše vymačkat. Ne, vážně - doufám, že bude tato kultovní soutěž mít vždy místečko v programu ČT. Samozřejmě to nesleduju pravidelně, ale když to náhodou občas chytím, rád se podívám a něco nového dozvím. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Rozumět věcem nebo znát nazpamět kdejakou dvojicí? Radši než dopadnout jak Halina Pawlowská, volím to první. Hodnotím účel hry, ne její provedení, procvičit si čas od času bednu není na škodu. _____________ VYBORNE PROVEDENI ______________ 1) Je zobrazeno kolik zbývá času 2) "barvy" se dají jakžtakž rozlišit i na černobílé televizi 3) od pohledu je jasné kdo je na řadě 4) "kroužkem" zobrazené kolik času zbývá na otázku z celk. času viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Pie_graph 5) na konci je vysvícené jak vypadá vítězné spojení. Dobrá práce! ______________ SYSTEM ______________ Výhra je poměrně malá, takže lidi nezpychnou a (na encyklopedické znalosti netřeba být příliš hrdý viz. mýtus http://c2.com/cgi/wiki?MappersVsPackers ) CT má na natočení dalšího dílu. _________ DOPORUCENO _________ Seznam různých skládaček http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_puzzle . Moudrý týpek Richard Feynman http://www.youtube.com/watch?v=WspwWN2ReV0 . ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, tohle platí na AZ-kvíz přesně. Jednoduchý koncept, střídmé studio, lehčí otázky, žádné velké ceny a přesto patří AZ-kvíz řadu let k těm nejoblíbenějším televizním soutěžím. Tvůrci se zkrátka trefili do vkusu, i když šli proti trendu velkolepých výherní show o miliony, a za to jim patří poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama