Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tahle vědomostní soutěž mě baví. Kdysi jsem si říkal, že až mi bude 18, tak se tam hned přihlásím. To mě ale omrzelo a už po tom netoužím. Občas jsem se na to díval, ani vlastně nevím, zda to ještě beží, už jsem to dlouho neviděl. Kolikrát jsem žasnul, jak lidé volili úplně nesmyslná čísla, která nedávala smysl. (Podle mého názoru mají navrh lidé, kteří jsou dobří v piškvorkách). Akorát ty finanční odměny by mohly být trochu vyšší. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tradiční pořad na ČT co si drží pořád svůj směr již mnoho let.. Jeho problémem je neustálá velká výhoda pro 1.hráče, který s i může skrz svoji pozici dovolit klidně i 1 chybu a stejně vyhraje... 3z5 Tom Riddle: Proč nestopují bankomat na bonusu? Oni vidí všechny políčka stejně ne jak mi v TV to již v pořadu několikrát ukazovali a vysvětlovali.. Kdybych viděl vždy bonus tak proč bych ,,střílel,, jinam? :) ()

Reklama

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Skvělý soutěžní pořad, dokonce nejlepší v celé širé ČR! Je neuvěřitelné, že se soutěž, ve které klade kultivovaný a sympatický moderátor smysluplné otázky vzdělaným (až na malé výjimky) soutěžícím (ne slávy chtivým retardům), vysílá tak dlouho. Je fantastické, že se v naší kotlině někdo dívá na soutěž, kde je druhou cenou naučná literatura a první cenou možnost vydělat si pár šupů na bankomatu (sem tam to červené políčko někdo trefí). Dalším kladem je to, že výhry lze dosáhnout dvěma způsoby: 1) odpovídat na otázky a strategicky spojit všechny strany pyramidy, nebo 2) počkat na vypršení časového limitu a pak si to jednoduše vymačkat. Ne, vážně - doufám, že bude tato kultovní soutěž mít vždy místečko v programu ČT. Samozřejmě to nesleduju pravidelně, ale když to náhodou občas chytím, rád se podívám a něco nového dozvím. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Občas to máme puštěný, jako kulisu v práci, když na konci pracovní doby vyplňujeme papíry. No a protože jsou chlapi ješitní od přírody tak se překřičujem jakáže je ta správná odpověď. A se správnou odpovědí lítaj i nekompromisní přívlastky ke kolegům. Jen velmi zřídka je ticho. Zajímalo by mě, jak to ta moderátorka dělá, už to běží pomalu 20x let a ona je pořád kočka. My ostatní jsme mezitím ztloustli a zplešatěli a fůbec zfotrovatěli.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama