Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších soutěží, které kdy vznikly v hlavách (brněnských) televizních špiček, alespoň podle mě. Člověk se u toho může bavit (třeba když je tam nějaký méně chytrý nebo trošku divný soutěžící), může fandit (svému oblíbenci), zkoušet sám odpovídat nebo třeba se jen tak dívat. Zbořil nám to sice tak trochu kazí svým břitkým humorem, ale jinak jde o pořad, na který jsem se vždycky díval rád a nejenom v době, když tam zrovna nic lepšího nebylo! Až teda na ty ceny, ty jsou občas trochu... slabší. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž nikdy nebyla nic extra, ale je na ní něco, co mě nutí se k ní vracet. Člověk si tak nějak hodně pasivně rozšiřuje obzory. Je pravda, že moderátorská dvojice se perfektně hodí do panoptika České Televize a jejich humor bývá křečovitý. Soutěžící bojující o stokoruny nejsou většinou moc věkově rozmanití, ale to k diváckému zážitku ani tak nepatří. Jelikož jsem nikdy nebyl fanda fotbalu, AZ-kvíz mi sledování zápasu a prostor pro emotivní rady, jak to hrát, dobře supluje. A tuhle znáte? http://www.youtube.com/watch?v=_tmS_KLHIc8 ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních televizních soutěží, která se na obrazovkách udržela a stále jí můžeme sledovat. Myslím, že si i celkem drží svojí úroveň - až na těch pár exotů, co tam kolikrát přijde :D Ale stresovat se tam nad těma pitomejma políčkama, "těžce" si svýma vědomostma vybojovat postup k bankomatu, a pak si vyklikat 500,500,100, tak to bych si asi hodil mašli! ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama