Reklama

Reklama

Tutovka

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Československo, 1992

Režie:

Petr Soukup

Hudba:

Jiří Hradec

Účinkují:

Josef Bek (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Přemek Podlaha (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Valerie Kaplanová, Václav Upír Krejčí, Michal Pešek

Obsahy(1)

Jedna z prvních tv soutěží vysílaná v českých televizích. V 90. letech se stala velmi populární. Vybraný soutěžící si vylosoval ústřižek a když souhlasilo číslo, které bylo na tzv. televizní desce i na té soutěžícího, tak šel točit "kolem štěstí". V každém díle vystoupila i Valerie Kaplanová, která tuto soutěž propagovala a nikdo ji neřekl jinak než bába Tutovka. Modrátorem byl Přemek Podlaha. (duklak2)

(více)

Recenze (42)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Přemo, máme 24.12. 2014 a jak to tak čtu na již třetím webu, je to tutovka. Tedy šťastnou cestu a doufejme, že za moderování sraček podobného typu nedostaneš od SantaPyje-tra hned u branky BAN. Síla s tebou. A kdyby to nevyšlo, dole zajisté uplatníš nejeden trik, kterým tě oblažilo prácemilné diváctvo, kupříkladu Karel Makovský z Trhových Svin. Jeho univerzální hubič hlodavců, sestrojený z násady od motyky, hrdla lahve od mattoniho kyselky a sáčku na toustíky (páč po exekuci bývá hlad), by mohl rarachům solidně natrhnout řiť. Hvězdička pro tebe, ať v té tmě nezakopneš. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Všichni něco hrajeme, řekl mi jeden rómský občan v sázkové kanceláři. Nevěřil jsem mu to. A on mi řekl, že má kamaráda, který se vždycky hazardu vyhýbal velkým obloukem. Ale najednou ho ten člověk, co mi toto říkal, tak ho potkal v herně a ten jeho kamarád, co vždy pravil, že na hazard nesáhne, tak se mu svěřil, že dvojku teče:-). "Tutovka" byla výborná soutěž, která má ode mě jasnou pětku. 90. léta byla velmi zajímavá. Všichni toužili po penězích, ale celá společnost věděla, že poctivou prací je nevydělá. Podvody sice ano, ale ne na dlouhou chvíli.-). I když dalo se na dlouho, ale to by jste museli odletět na nějaký ostrov:-). Viď Viktore:-). Lidé si tedy začali kupovat losy a hrát různé hazardní hry. Na televizní stanice přišla soutěž s názvem Tutovka. Když to vezmu ze sázkařského hlediska, tak tutovka neexistuje, ale tento pořad kdysi dávno opravdu existoval a tisíce diváků u televize fandilo soutěžícímu a všichni byli zvědaví, kolik, že si vytočí na "kole štěstí", které obsahovalo na tu dobu neskutečné prachy a já jsem mohl jenom slintat a závidět. Já, jelikož jsem škodolibý člověk, tak jsem si vždycky přál, aby soutěžící vytočil "bankrot". Je to tak, proč si to nepřiznat. A myslím si, že si to přálo hodně lidí. Jen se přiznejte. Jsme přece Češi, kteří zavídí úplně všem. Ano, závidím bohatým lidem. Peníze mi sice nechybí, mám jich pro svoji potřebu dostatek, ale chci více a více. Proto sázím, i když mnohdy neúspěšně. Jsem na tom závislý a velmi mě kursové sázení baví. Je to neskutečný adrenalin. Např. vsadím na NHL, nebo NBA, které se hraje v čase, kdy u nás je hluboká půlnoc. Ráno vstanu a jdu k PC celý vyklepán a najedu na livescore.cz a vyhlížím výsledky. Sakra, už po několikáté jsem v komentu odbočil od daného tématu. S pořadem Tutovka se pojí nejen Přemek Podlaha s "kolem štěstí", ale i žena s krásnými vráskami Valerie Kaplanová, které v posledních letech jejího života nikdo neřekl jinak než "babka Tutovka". Velmi pořad propagovala a dá se také říci, že byla jakýmsi maskotem tohoto pořadu. "Tutovce" dávám 95% a zavzpomínat můžete tu: http://cz.youtube.com/watch?v=bqwCDis_SAE ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dávná vzpomínka, přesto nějaké hodnocení napsat mohu, protože si ji docela pamatuji. Los Tutovky jsme si občas také koupili a já jednou vyhrál 100 Kč! To bylo tehdy panečku peněz. Pořad samotný byl takové atraktivnější losování Sportky s Přemkem Podlahou a Valerií Kaplanovou. Ve své době byl velmi populární, dívali jsme se na to téměř všichni, a jak jsme u toho byli napjatí. Což jen dokazuje, že se tvůrcům povedl. Dnes již působí spíše směšně. Přesto s přihlédnutím k době vzniku dávám oprávněné dvě hvězdy. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Hodnotím spíše nostalgicky než kvalitativně. Pohádkové výhry v čerstvých letech 90. působily neuvěřitelně štědře - až přepáleně. Dokonce by působily i dnes.___ Kdyby o natáčení dnes někdo povyprávěl, tak by opakoval repetici o improvizaci (soukromě nazývám JZD přístup, kde každý je konstruktér, projektant, kutil a vývojář; avšak na každého takového desátého je maximálně jeden schopný), která v televizi panovala od nepaměti - a do jisté míry panovala až do přelomu tisíciletí - od této doby jsou projekty promýšleny nesrovnatelně detailněji. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Tutovka" bola jedna z prvých televíznych lotérii, ktorá sa začala vysielať po revolúcii v deväťdesiatych rokoch minulého storočia v Česko-Slovensku. Ľudia kupovali stieracie losy ako diví a potom večer čumeli na telku, či sa na nich usmeje šťastie a či vyhrajú nejakú korunu. Svojho času to bol celospoločenský fenomén. Dodnes si pamätám tú otrasnu reklamu, ktorá to propagovala. Na príšerny ksicht starej ježibaby Kaplanovej sa len tak ľahko zabudnúť nedá. * ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama