Reklama

Reklama

Náměsíčná nevěsta

  • USA High and Dizzy
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1920, 26 min

Obsahy(1)

Tady se Lloyd vrátil k úspěšnému nápadu ze svého staršího filmu On a mrakodrap. Tentokrát je lékařem, ne niak úspěšným, k němuž přichází otec s dcerou.Lloyd se domnívá že nemocným je otec,a tak ho vyšetří. Později se dovídá, že nemocná je ale jeho dcera (Mildred Davisová), která trpí náměsíčností. Film vrcholí dlouhou sekvencí na úzké římse mrakodrapu, na níž se Lloyd snaží odvést náměsíčnici do bezpečí. (formelin)

(více)

Recenze (8)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Taký malý klenot medzi nemými groteskami, ktorý sa mi nejako úspešne predo mnou skrýval. Harold Lloyd tu dokazuje svoj talent a jeho part ´´spiťáka´´ si jednoznačne zaslúži potlesk. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Harold Lloyd jako lékař bez pacientů, který se okamžitě zamiluje do krásné náměsíčnice, ale její otec ji odvede, protože se doktor chová podivně. To se nezlepší ani poté, co pomůže kamarádovi zachránit zásobu domácí pálenky, a jak se oba motají do hotelu, řádí na recepci, nebo na konci Harold chodí po parapetu, to je nejlepší část filmu. Plno scén je opravdu originálních. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tohle byla jedna z nejzábavnějších grotesek, co jsem od Lloyda viděl. Ten začátek v ordinaci, jak se tam vydává za svoje pacienty, aby si dodal na důležitosti, byl geniální. Potom v tom hotelu to bylo trochu slabší, i když samozřejmě skvělý místa by se tam našly. Třeba ta závěrečná scéna na parapetu. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

[zhlédnuto s živým hudebním doprovodem (Jan Rybář - piano, Ponrepo)] _________ Hudba mi k filmu moc nepasovala, přesto film hodnotím vysoce. Myslím, že to o filmu dost vypovídá. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Moc povedená groteska s Haroldem Lloydem. Harold je začínající lékař, kterého ale zatím nenavštívil ani jediný pacient. A hned do první, krásné Mildred Davis trpící náměsíčností, se zamiluje na první pohled. Jejímu otci se ale jeho způsoby moc nezamlouvají a radši ji zase odvede. Pak Harold pomůže příteli vypít všechen podomácku pálený alkohol, který se začíná kazit. Později, už pěkně podroušeni, absolvují společně cestu domů, plnou gagů, jeden lepší než druhý. Pak prožije trable s recepčním, výtahem a zrcadlem v hotelu, kde bydlí. V hotelu se konečně znovu setká s Mildred, která k němu přijde v náměsíčném stavu po okenní římse. A než byste řekli švec balancuje už opilý Harold na římse, až se mu z toho hrůzou ježí vlasy (přesně jako na obalu kolekce jeho dvd). A než se do jeho pokoje vláme dívčin rozčilený otec, stihne i řekněme trochu netradiční svatbu. Předzvěst filmu O patro výš. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama