Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla vlastně jen další variace na klasiku "Fantom opery", asi bych byl ochoten tomu dát i víc, protože animace rozhodně není špatná, ale dějově mi to přišlo prostě slabé, jen hon na monstrum, který má všechny klasické prvky, jež od podobného filmu očekáváte. Postavy jsou fajn, ale ani ony mi nepřišly skvělé. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hmm...tak určitě tam není takové to moje divácké nadšení, které by z filmu udělalo soukromý kult, ale svou poetiku film má. Hlavním jejím pilířem je krom dobové atmosféry, hudební složka filmu, která je na animák relativně chytlavá. Také obě romance byly vcelku milé, ovšem celkově do dokonalosti chybělo spoustu. Od animace zejména pařížských exteriérů, přes praktickou absenci vtipu, alepoň tedy toho vtipného. 60% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabé, a to som ani veľa od toho nečakal. Animácia je celkom podarená, sympatičnosť postáv je na vysokej úrovni. S animáciou napr. automobilov je to už horšie...s cieľom dynamickej jazdy (ako keby to bolo v animáku nejaké podstatné) odchádzajú fyzikálne zákony a logické prevedenie animácie do úzadia. Príbeh je jednoduchý až podpriemerný, prosto nič, čo by z neho nejako viac zaujalo. No a humor ma ani raz nepobavil, a to je na zamyslenie. Nie že by ho bolo málo, ale chcel byť až priveľmi in, priveľmi kúúl, prosto príliš "tlačil na pílu" a viackrát bol slabý až trápny. Opäť sa raz mi potvrdilo, že francúzske 3D animácie nestíhajú ani "európsky vlak". Posun vidno akurát po technickej stránke. Hodnotenie: 55% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako mi pred cca rokom dokonale sadol vážne pojatý francúzsky animák Iluzionista, tak mi teraz sadla Príšera v Paríži. Príbeh z 19. storočia, kde sa pomaly, ale nebezpečne zvyšuje hladina vody a kde kvôli experimentálnemu genetickému mixu náhodou narastie blcha do (nad)ľudských rozmerov a ukryje sa v miestnom kabarete, sa mi páčil z viacerých dôvodov. Jednak preto, že to nie je komédia pre detičky, ale milý, dospelejší film, kde sú vtipné momenty skôr bonusom a kde majú postavy i dej kvalitný vývoj. Taktiež je tu krásna vizuálna stránka (pokiaľ človek pozerá kvalitnú verziu a nie hneď trápny prvý rip, ktorý sa objaví na nete), ktorú dopĺňa rovnako vydarená hudobná stránka; pre mňa výnimočná tým, že ma po prvý krát v animáku neotravovala ani jediná hudobná vložka. Prekvapivo skvelá je však nielen francúzska, ale aj anglická verzia filmu, potešilo tiež niekoľko oživujúcich prvkov ako z monster-horroru a keďže je moje nadšenie z filmu plnohodnotné, také je aj moje hodnotenie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Z filmu na mě dýchla atmosféra "Tenhle film prostě MUSEL vzniknout". Prostě musel, protože tady neplatí "Kdo nic nedělá, nic nezkazí", ale "Kdo ni nedělá, o tom se nemluví a ten pak nedostane peníze, až je bude potřebovat, aby něco udělal". A tak vzniklo něco ála King Kong, jen vpravdě bleší velikosti. Nic vysloveně špatného, ale zdaleka ani nic dobrého, snad jen kromě dvou písniček, které ale k prostředí a době, ve filmu vyobrazené, taky moc nepasovaly. Všechno od "objevení" jede naprosto dle zajetých kolejí, mění se jen způsob, ale trasa je striktně daná a neuhne se z ní ani o milimetr. Tedy nevypadá to zle, ale může se stát, že budete usínat. S postavičkami nijak nesoucítíte, prostě tam nějaké jsou, jelikož ve filmu nějaké být musí. Plus za francouzský pokus, animace ale není všechno. ~ PS: Bohužel viděno v anglickém dabingu, francouzština by byla autentičtější, ale to je spíš moje mínus, nikoliv filmu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama