foto

Jay Harrington

  • nar. 15.11.1971 (48 let)
    Massachusetts, USA

Biografie

Americký herec Jay Harrington, vlastním jménem James H. Harrington III, se narodil 15. listopadu 1971 v americkém Massachusetts, kde i vyrůstal. Vystudoval obor divadlo na Syracuse University v New Yorku, a poté se profesionálně představil na divadelních prknech a v televizi.

Televizní kariéru zahájil Jay účinkováním v několika různých sériích. Postavu Dr. Simona O´Keefela v pomíjivém seriálu KALIFORNSKÉ LÉTO (2004) si dlouho neužil, stejně jako FBI agenta Paula Ryana v krátkodobé sérii společnosti Fox THE INSIDE (2005). Roli Steva v další show NBC verze PÁROVÁNÍ (2000) stihl podobný osud. Opakovaně se objevil v policejním dramatu vysílaném na kabelové televizi s názvem STRÁŽKYNĚ ZÁKONA (2001). Hercův televizní kredit zahrnuje i hostování v sériích jako TIME OF YOUR LIFE (1999), POLICEJNÍ ODZNAK (2002), A.U.S.A. (2003), PRIVATE PRACTICE (2007) nebo STATUS: NEŽÁDOUCÍ (2007). Ve slavném „feministickém“ nekonečném seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY (2004) ztvárnil Dr. Rona McCreadyho. Téměř rok se objevoval v hlavní roli vedoucího oddělení Teda Margaret Crispa v komediálním seriálu TED A SPOL. (2009).

Hercovy aktivity zahrnují také divadelní a filmové projekty, mezi jevištní patří postava Jacka ve hře Život chlapce, na broadwayské scéně účinkoval ve slavné hře Bosé nohy v parku a hře o americko-italských tradicích a stereotypech Svatba Tonyho a Tiny, která se dočkala i filmového zpracování. Ve filmu si zahrál v hvězdně obsazeném snímku KDEKOLI, JEN NE TADY (1999), v teen romantické komedii AŤ TO STOJÍ, CO TO STOJÍ (2000) nebo v nezávislých projektech CATALINA TRUST (1999), JÁ A TÁTA (1999) a PARTNEŘI (2001).

Mezi záliby 187 cm vysokého sympatického herce sportovní postavy patří samozřejmě pravidelné sportování. Nejen pro udržení potřebné kondičky, ale také pro vlastní zábavu. Aktivně se angažuje v soukromé basketbalové lize celebrit a velmi rád bruslí v amatérském týmu ledního hokeje v Los Angeles, kde aktuálně také bydlí.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Five O'Clock Comes Early
Hey Brother
2015 Jim Henson's Turkey Hollow (TV film)
2013 Guilty (TV film)
2012 Lžeš, zemřeš
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2011 Příšerka v Paříži
Sunny Side Up
2010 Nathan vs. Nurture (TV film)
2007 News, The (TV film)
2006 Rtěnka (TV film)
Sex, Power, Love & Politics (TV film)
2005 Partneři
2004 Amazing Westermans, The (TV film)
2002 Hourly Rates
2000 Ať to stojí, co to stojí
Octopus
1999 Catalina Trust
Já a táta
Kdekoli, jen ne tady
1998 Enough Already

TV seriály

2020 S.W.A.T. (TV seriál)
Diablo (S03E21)
Wild Ones (S03E20)
Vice (S03E19)
další epizody (11)
2019 S.W.A.T. (TV seriál)
Monster (S03E10)
Sea Legs (S03E09)
Lion's Den (S03E08)
další epizody (23)
2018 S.W.A.T. (TV seriál)
1000 joulů (S02E10)
Den volna (S02E09)
Svět podle Tiffany (S02E08)
další epizody (24)
2017 S.W.A.T. (TV seriál)
Zázrak (S01E08)
Smrt s ručeným omezeným (S01E07)
Podvodníci (S01E05)
další epizody (7)
Code Black (TV seriál)
Unfinished Business (S02E13)
One in a Million (S02E12)
Kravaťáci (TV seriál)
100 (S07E08)
Full Disclosure (S07E07)
2016 Code Black (TV seriál)
Ave Maria (S02E10)
2014 Benched (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
Surprise! (S05E02)
2013 Nouzové přistání (TV seriál) - herec, a.z.
Look Who's Hot Now (S04E19) - a.z.
No Glove, No Love (S04E17)
The Proposal (S04E15)
další epizody (8)
2012 Drsná Harry (TV seriál)
Když láska odejde (S02E13)
Nouzové přistání (TV seriál)
Method Man (S04E03)
A Midwinter Night's Sex Comedy (S04E02)
That Changes Everything (S04E01)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Too Much Information (E06)
2010 Ted a spol. (TV seriál)
Honba za pokladem (S02E13)
Lež má krátké nohy (S02E12)
Kšefty se smrtí (S02E11)
další epizody (9)
2009 Ted a spol. (TV seriál)
Osobní život do práce nepatří (S02E04)
Bitva o žárovku (S02E03)
Právnička, Lemur a malá špionka (S02E02)
další epizody (17)
Private Practice (TV seriál)
Nothing to Fear (S02E13)
Homeward Bound (S02E12)
Contamination (S02E11)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Výstřely do tmy (S03E07)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
2006 Emily's Reasons Why Not (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Všichni říkají, nedělej to (S02E18)
Copak se tě můžu vzdát? (S02E17)
Tudy cesta nevede (S02E16)
další epizody (7)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Ghost Bride (S01E10)
The Inside (TV seriál)
2004 Kalifornské léto (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Rodinné stříbro (S01E21)
2003 A.U.S.A. (TV seriál)
Svádění (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Pracovní síly, část druhá (S07E16)
1999 Time of Your Life (TV seriál)
1998 Chameleon (TV seriál)
Jednou za čas (S03E03)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)