Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Až příliš dlouhý a rozvleklý klid před napjatě očekávanou finální bitvou, během kterého se taktizuje, špehuje, konverzuje, a princezna využívá více prostoru ke zbytečně vyčuhujícímu "románku", jsou důvodem faktu, že druhá část pro mě není tak návyková podívaná jako "prolog". Výrazný prvek prvního dílu - efektní bojové exhibice jednotlivých postav, je tu víceméně obětován ve prospěch týmové práce. Finální akce nepostrádá rozmáchlost, nápad a překvapení (vrchní stratég naplňuje očekávání), přesto mám po prvním zhlédnutí "epilogu" pocit, že jsem dostal méně, než jsem čekal, a postavy, s kterými jsem se v jedničce tak sžil, tu přišly o část své chemie. Další projekce jsou jisté, takže se uvidí... Prozatím 7-8/10. A Johne, to práskavé "trhání" grafických předělů obrazu sis mohl odpustit. ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa v podstate jedná o naťahované zavŕšenie príbehu, tento film na mňa pôsobil oveľa kompaktnejším a celkove kvalitnejším dojmom. Jedná sa o vrcholne profesionálne dielo so skvelou atmosférou a epickými bojovými scénami. John Woo je si zaslúži uznanie, že úspešne ukočíroval takýto gigantický projekt. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Lahodné dovršení famózního "návratu" Johna Woo. Jedna monumentální bitva ve finále je jen třešínkou na chutném dortu plným dlouhých rozmluv nad šálkem čaje, taktizování, neoblomných přátelských vztahů a dnes možná příliš naivních idealů, pro které nemá každá pochopení (já ano :)). Pro někoho možná zdlouhavé, pro jiné promyšlené, emocionálně nabité. Nemůžu být méně, než nadšen :). ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o fous lepší, děj po celou dobu směřuje k finální bitvě, která je skutečně grandiózní. Dokonce v těch generálech jsem se už orientoval mnohem lépe, a ani mi nepřišli tak nadbyteční. Zmínil bych také hudbu, která je u obou dílů dobře zvolená a hlavně ten ústřední motiv je líbivý. Přesto mám několik kritických připomínek. Ač jsem fanoušek sportu, nerozdýchal jsem nemístnou fotbalovou epizodu, kýčovitý poslední záběr a ze všeho nejvíc mě iritovala špiónka v utajení a její rádoby vtipné etudy v nepřátelském táboře. A že tahle linie dostala požehnaně prostoru. Přitom ta role byla celkem vkusně obsazená a třeba návrat princezny do tábora jižanů byl zpracován zajímavě a rozhodně ne špatně. Škoda těch zlehčujících pasáží, které se do snímku nehodily a ubírají mu na serióznosti. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno