Reklama

Reklama

Surveillance

Príbeh šéfa bezpečnostnej služby, ktorý je tak posadnutý vidinou nulovej kriminality, že neváha siahnuť k vydieraniu, klamstvu a vražde. Mladý študent Dennis sa svojim konaním dostane do rozporu so zákonom. Po vyhodení zo školy ukradol kamarátovi auto a za rýchlu jazdu ho polícia zatkla. V rámci právneho konania dostane možnosť napraviť svoje prehrešky tým, že nastúpi ako pomocná sila do bezpečnostnej služby vo veľkom nákupnom centre. Jeho nadriadeným je Harley, ktorý sa postaral o zatknutie manažéra firmy Bena, ktorý vraj firmu okrádal. Harley začne Dennisa pomaly zaúčať, mladík však postupne poznáva, aký je Harley v skutočnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky film o magorovi, ktory terorizuje svoje okolie. Ako celok je film strasna blbost a pokusy o napätie vôbec nefunguju. Prave naopak vyznievaju dost trapne. Jeden velky klad ale film obsahuje a to je Armand Assante ako ten ustredny magor. Svoju postavu si neskutocne vychutnava a je strasne zabavny. Vdaka nemu tento film nie je uplna strata casu. Vysledkom je zabavny trash u ktoreho sa budete bavit na ucet tvorcov s vynimkou Assanteho u ktoreho sa budete bavit vdaka jeho skvelemu vykonu. 3/10. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času zabrousím i do krimi thrillerů, které koketují i s hororovým žánrem. Je sice pravda, že v první polovině filmu jsem nenašel absolutně nic, co by naznačovalo důvod proč je tento film zařazen i do hororového žánru, ale jak se postupně zápletka rozplétala, začalo to dávat smysl. Rád se podívám na něco neokoukaného (pointa filmu sice zrovna dvakrát originální není), takže jsem si Surveillance docela užíval. Drsný Armand Assante, který je tahounem filmu se s nikým a ničím moc nepáral, což nám dokazoval již od prvních minut. Jeho postava byla přesně tím typem, který mám ve filmech rád. Arogantní, zásadový, násilnicky, agresivní šéf bezpečností služby, který svým přístupem budil hrůzu nejen u zákazníků, ale i zaměstnanců obchodního domu. Navíc skrýval nejedno tajemství, ale to prozrazovat nebudu. Divák si musí počkat až na samotný závěr. Je ovšem pravdou, že s někým takovým bych zrovna moc dělat nechtěl. Zvláště když člověka buzeruje opravdu za každou blbost. Jelikož se však většina děje točí okolo sledování kamer, chytání zlodějů a trojúhelníku Harley, Dennis, ředitelka obchoďáku, někteří se začnou nejspíš nudit. Atmosféra nám tu totiž nenabídne zrovna moc napjatých situací. Spíše si tvůrci dávali záležet na té akční a tak trochu ošidili tu psychologickou. Postupné poodhalování Harleyho osobnosti vyvrcholí právě již zmíněným finále, jenže z pohledu hororového fandy toho bylo trošku málo...50% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama