Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (272)

Fr 

všechny recenze uživatele

DOSTALI VŠECHEN ČAS NA SVĚTĚ..... /// Kim je dement, kterej se ocitl na ostrůvku uprostřed velkoměsta. Nejenže je pako, který neumí plavat, ale je jasný, že se v úvodu ani neoběsí, - jen maximálně posere (má nechutnej průjem). A protože chce (stejně) umřít, život je najednou snadnější. Civilizace je ,,na dohled“, on nepotřebuje mobil, kreditky, atd, atd... A film začíná bejt zajímavej. Útěk před ,,skutečným“ (?) světem, civilazací a jejími problémy – neuvěřitelně nápaditý! Trosečníci svých osudů. Tohle je český umění.... tohle německý a TOHLE korejský! Na rozdíl od ,,nich“, tomuhle rozumím! Stává se ze mě Korejec? Nebo snad......? Zajímavě natočené poselství! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem toužil kempovat u Vltavy a spoléhat na její dary. 2.) Nevím, jaké další využití může mít kreditka. 3.) Chci (po Armstrongovi) vidět druhej obrovskej krok pro lidstvo. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Zemeckisovým Trosečníkom je očividná, napriek tomu kórejskí tvorcovia zanechávajú vo filme stále dosť originality. Niektoré kúsky hlavného hrdinu ma dobre pobavili, najmä podobná scéna z Trosečníka - výroba ohňa, ktorého pointa je fakt vtipná. Podobne vtipný je lov rýb pomocou palice a vidličky. Značkové "bačkúrky" z plastových fliaš boli skvelé a film je takýchto milých prekvapení plný. Spočiatku hlavný hrdina, ktorý nevie plávať hľadá spôsob ako sa dostať na druhú stranu veľkej rieky, neskôr už o to nestojí. Zistil, že mu tam nič nechýba. Asi každý má niekedy chuť zahodiť všetky tie karty, mobily a užívať si život len tak bez toho, aby nám stále niekto išiel po krku a ťahal z nás peniaze. Aj preto sa mi film zadrel pod kožu podobne ako Zemeckisov Trosečník. 90%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách jsem si vzpoměl na kolegyni kareen, když mě říkala, že jihokorejský filmy nejsou její stimul, protože herci tam přehrávaj jak prasata. No a samozřejmě první dramatická scéna a korejčík tam vyvádí jak kdyby měl v prdeli sloní chobot. No zkrátka jiný kraj, jiný mrav a úplně jiný herecký projev, smířil jsem se s tím. Pak film střídá velmi zábavné momenty, hlavně pořáteční sarkasmus hlavního hrdiny s těmi co trošku nudí, což platí hlavně pokud se děj přenaší do bytu korejské slečinky. Má to celkem zajímavý závěr, který docela alarmuje nad tím, jestli jsou naše životy plné stresu a honěním za kravinama skutečně šťastné. Viděno v rámci Challenge tour 2015 jako film číslo 4. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No ještě že se zase neřídim podle plakátu, protože ten na mě působí nějakou levnou ,,letní,, rodinnou komedií a to mi k Jižní Korei a ani k tomuhle hodnocení nejde. Jediný co bych tak tomuhle nápaditýmu filmu vytknul je asi stopáž, která je docela roztahaně dlouhá. Ale ten konec, ten to opět napravil. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Asijská variace na Trosečníka, která skvěle dokazuje, na jak vysoké úrovni se ocitá jihokorejská tvorba. Už od úvodních minut je divák vtažen do nekonvenčního dění a s hlavní postavou soucítí. Po půl hodině se mění jeho představy o životě a má nutkání přehodnocovat své priority. Tedy alespoň tak to bylo v mém případě. Romantiku, na kterou je divák zvyklý, tu bude hledat marně, ovšem i tak je z tohoto hlediska film emocionálně vypjatý a latentní pouto mezi protagonisty nabírá s přibývajícími minutami na síle a hloubce. Nechybí tu inteligence ani myšlenka. Zkrátka film, který z minima vytěžil maximum a pro své nesporné kvality si zaslouží objektivní hodnocení. 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Instantní nudle, o kterých snímek z velké části je, jsou známé pod exportním názvem Chapagetti. Tento pokrm skládající se z nudlí, prášku z černých fazolí a oleje vyrábí firma Nongshim. Jedná se o druhou nejprodávanější značku nudlí v Korei. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama