Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Home je pro mě velmi působivý dokumentární film, který využívá krásné scenérie. Někdy jsou tyto scenérie varovné a právě slovo varovné vystihuje tento dokument. Je dobře, že se objevil další snímek, který upozorňuje na budoucí události. Myslím si, že tyto informace podává velmi zajímavě a především ,,záživným" způsobem. Potěšilo mě, že zde byly zmíněny i klady a že svět jako celek není lhostejný. Komentář dokumentu byl také vyveden skvěle. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Home je plný překrásných obrázků. Leckteré záběry nemají daleko k abstraktnám uměleckým dílům. Vizuálně lze již nelze dosáhnout dokonalešího efektu. A pak tu je aktivistický komentář. Nebudu hodnotit jeho obsah, i když s předkládanými názory tak v 80% souhlasím. Spíš si myslím, že komentář je taková berlička, díky které se tvůrci snaží dosáhnout kýženého efektu, totiž zprávě o stavu světa. A takhle lacino já se nedám. Když si vzpomenu například na geniální Koyaanisqatsi, či výtečnou Baraku, tak si uvědomím, že jde říct mnohem víc a to i beze slov. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvouhodinovou verzi a musím říct, přestože zrovna neholduju ekologickým agitkám, Home je opravdu zajímavým počinem. Zpočátku se tváří jako erudovaný dokument BBC o "vzniku", poté však zvolna přechází do polohy "udělejme něco s tím, jak žijeme.. ještě je čas". Záběry jsou to nádherné i smutné.. dle toho, jak jsme je za poslední desítky let přetvořili. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Yann Arthus-Bertrand, velký fanoušek balónového létání, a o nic menší fanoušek zachování lidské rasy navzdory její zabedněnosti a sobectví, přináší dokument o stavu a směřování našeho světa, který bych nejstručněji popsal asi jako "Baraka bez psycho hudby, zato s komentářem". Vizuálně úchvatné a přitom mrazivé dílo, které by se mělo povinně promítat v hodinách ať už přírodovědy nebo věd společenských. Klidně i s tradičně kvalitním českým slovním doprovodem Alfreda Strejčka. Tahle "ekologická agitka" se povedla. 80% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Spojení nádherných (někdy i děsivých) obrázků a krásné hudby Armanda Amara. Mluvené slovo v podobě Z. Svěráka mě chvílemi přišlo zajímavé, chvílemi mě štvalo a rušilo ve vychutnání hudby. Určitá fakta, která tu zazněla mi přišla zajímavá a snad i nová, v mnoha momentech mi však komentář přišel zbytečně opakující dokola celkem banální věci jako že je vše provázané atd. Každopádně i když se tvůrci na konci snažili o trochu pozitivní a nadějné vyznění, ve mně převládá (nejen díky tomuto filmu) pocit, že 21.století je nejspíš poslední maximálně předposlední století, které má lidstvo před sebou. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp. (Expertt)
  • V roku 2009 získal Michael Brennan Gold Award od austrálskej kameramanskej spoločnosti Victoria & Tasmania v kategórii Divočina a príroda a v roku 2010 bol film nominovaný na cenu César za najlepší dokument. (Marek1991)

Reklama

Reklama