Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Domov nie je najlepším dokumentom aký som kedy videl, ale určite tým najkrajším! Neskutočne krásne zábery z celej planéty sú okulahodiace pre každého diváka (takisto však aj spomínané "smutné" čísla a štatistiky). Musím priznať, že svoje urobila pochopiteľne aj HD kvalita. Napriek dosť stereotypnému originálnemu komentáru majú u mňa Yann Arthus-Bertrand a spol. za svoje dielo 5***** ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Spojení nádherných (někdy i děsivých) obrázků a krásné hudby Armanda Amara. Mluvené slovo v podobě Z. Svěráka mě chvílemi přišlo zajímavé, chvílemi mě štvalo a rušilo ve vychutnání hudby. Určitá fakta, která tu zazněla mi přišla zajímavá a snad i nová, v mnoha momentech mi však komentář přišel zbytečně opakující dokola celkem banální věci jako že je vše provázané atd. Každopádně i když se tvůrci na konci snažili o trochu pozitivní a nadějné vyznění, ve mně převládá (nejen díky tomuto filmu) pocit, že 21.století je nejspíš poslední maximálně předposlední století, které má lidstvo před sebou. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se nijak nespecifikuje na určité území, či na určité téma. Jediným cílem tohoto dokumentu je ukázat divákům, jak úžasné leckdy námi ani nepoznané části se vyskytují na naší skvělé planetě. Ve filmu vidíme krásy naší přírody, ale také sociální rozdělení v různých velkoměstech. Velmi se mi líbí způsob, kterým byl tento film natočen. Něco je vidět krásně zvrchu, a něco jako bychom proplouvali krajinou. Rozhodně jednička mezi dokumenty na toto téma. 100% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Největší předností tohoto dokumentu je bezesporu vizuální koncept. Pomalé a dlouhé, dechberoucí záběry na krásy přírody s doplňujícím komentářem autora vytvářejí základ pro apelující ekologickou agitaci. Ok, film je sice už 9 let starý, ale už tehdy se nemohlo jednat a také nejednalo o žádné nové informace, takže tu máme moc hezky zpracované, avšak velmi monotónní opáčko toho, co ve většině případů už dávno víme. Což je škoda, protože tenhle obecně velmi pozitivně přijímaný až glorifikovaný dokument mohl mít mnohem intenzivnější dopad na diváka. Takto se nemůžu zbavit dojmu, že je určen především té nejširší divácké obci, která se sice dojme krásou přírody, odkejve všechny hrůzy, kterých se na přírodě dopouštíme, ale po skončení filmu je klidně půjde páchat dál. Za mě velmi nevyužitý potenciál. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o planéte Zem. O kolobehu života, o rovnováhe a prepojení všetkého so všetkým, o zásahu človeka a hlave o tom, čo človek nenávratne zničil a aká je šanca na záchranu. Asi nikto nepochybuje, že najväčším zabijákom je ropa a jej produkty. Bohužiaľ ropa je biznis a všetko ostatné ide bokom, dôkazom čoho môže byť aj výborný dokument Kto zabil elektrické auto. Ešte päť minút pred koncom máte pocit, že záchrana už neexistuje, ale na záver predsa len zaznie pár optimistických viet a prehlásenie, že ešte je čas na záchranu. Po toľkých pesimistických výkladoch som očakával, že komentár spomenie, čo môže pre záchranu planéty urobiť každý z nás. No, hádam nebudem sám, kto sa snaží šetriť energiami a separovať odpad, aspoň toľko. Na záver musím dodať, že hlas Z.Svěráka mi tam nesedel. Film 80%. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • V roku 2009 získal Michael Brennan Gold Award od austrálskej kameramanskej spoločnosti Victoria & Tasmania v kategórii Divočina a príroda a v roku 2010 bol film nominovaný na cenu César za najlepší dokument. (Marek1991)
  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)
  • V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp. (Expertt)

Reklama

Reklama