Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

POMO 

všechny recenze uživatele

Výlet mláďata z rodičovského hniezda rodičov bolí. Asi aj o tom je tento film, v ktorom sa stretáva pre Ozona typicky realistické rozprávanie “príbehu zo všedného života” (s opäť trefne vypichnutými kľúčovými partnerskými okamihmi) s maximálne WTF nápadom okrídleného dieťaťa lietajúceho okolo obývačkového lustru. Divák musí byť veľmi open-minded, aby to vstrebal, ale záver mu hádže záchranné koleso. Jeden z najlepších filmových plagátov vôbec :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na jeden obyčejný partnerský svazek se závazky. Katie (Alexandra Lamy), matka samoživitelka, potkává svoji záchranu v osamělém tvrdém životě v podobě španělského dělníka Paca (Sergi López). Prvotní nadšené zamilování je vystřídáno všedností a náročností života obyčejných lidí, odcizením, odloučením a opětovným sblížením. Kořením vztahu je jejich společné dítě, létající Ricky (Arthur Peyret) a jeho postupné krůčky v létání, kterým vzbuzuje pozdvižení. Chtěli ho ukazovat jako cirkusové zvíře a vydělávat na něm peníze. On jim uletěl, aby získal svoji svobodu a možnost rozletu. Z dalších rolí zaujme malá Lisa (Mélusine Mayance), Katienina dcerka, která se musí vypořádat s tím, že už není středobodem života své matky, a nemocniční lékař (André Wilms), který by Rickyho nejraději zkoumal. Netradiční pohled se svou až zvrhlou představou malého anděla, který dává v nelehkém životě jistou naději. Lehce ironické a směšné zároveň. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Ťažko prijateľný a na jedno pozretie úplne postačujúci film. Možno sa zdá, že film neposkytol takmer nič, ale vskutku obsahoval tvrdý, no aj zázračný život obyčajnej rodinky s neobyčajným Rickym. Treba sa od príbehu MAXIMÁLNE odpútať a uvedomiť si symboliku tohto filmu a okrídleného zázraku a možno vtedy tento film môže získať nevšednú hodnotu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bacha na hlavu! V komentáři kolem lustru poletují SPOILERY!             Maminčino Milé a Mazlivé, leč Monstrózně Morbidní Miminko. Film má sice 6 M, ale já uděluji jen dvě hvězdy. Jednu za snahu o originální drama, druhou za úchylný nápad. Přilepit nemluvněti kanagonem na záda ohyzdná kuřecí křídla? To jim snad poradil sám David Cronenberg! Kvůli tomu mě pak půl filmu strašila asociace na Což takhle dát si špenát, s kuchařskou etudou pana Nárožného: „Pečínka jako z nemluvněte!“ :-) Pardon. Ale to mě pak těžko může dojmout nějaké rodinné drámo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Zo začiatku dráma o obyčajnej frantícko - španielskej rodine sa v polovici sťaby mihnutím čarovného prútika zmení na akési zmagorené fantasy, ktorého ústrednou postavou je decko lietajúce po izbe a obchoďáku s rastúcimi krídlami s vypelichaným perím dosť podobnými sliepke. Dívať sa na ten blanitý "aparát" na chrbte malého dorastenca však vo mne vzbudzovalo neurčité pocity. Ale možno má film nejaký hlboký filozofický podtext, ktorý mne chlapcovi z dediny ovšem unikol. Do kina absolútne nevhodný film, ale aspoň už viem, ako to myslia niektorí ľudia, keď vravia: "Ten váš malý je ale anjelik" :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)

Reklama

Reklama