Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a originální dokument s příběhem o jednom malém tvorovi v rozsáhlé pouštní oblasti v jižní Africe zvané Kalahari. Tento malý tvor je fascinující Surikata (moc rád je pozoruji v ZOO) a ve filmu má jméno Kola, můžeme pozorovat jeho vývoj od nezkušeného mláděte až po významného člena klanu. Film je neuvěřitelně spektakulární a přitažlivý pro svoji jedinečnou kameru a úžasné záběry na krajinu ve spojení s nezapomenutelným a trefným hudebním doprovodem a napínavými i roztomilými úseky. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější dokument, jaký jsem kdy viděla. Surikaty už dlouho patří mezi má oblíbená zvířata a konečně jsem mohla poznat jejich život. Jsou to velmi roztomilí, legrační a inteligentní tvorečkové, kteří to v poušti nemají vůbec jednoduché. Hudba se také moc povedla a film mě doháněl až k slzám, opravdu vydařená podívaná. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mě mrazilo při sledování francouzského filmu Putování tučňáků, tak na stejné emocionální úrovni jsem pociťoval tentokráte rozehřátí nad těmito pozoruhodnými zvířaty. Obdivuji práci s kamerou a zejména střih, příjemně podtržený africkou hudbou. Tribute video ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem mohla zhlédnout samostatný dokument, který je celistvě věnován těm malým, okouzlujícím, srandovním tvorečkům. Fascinovali mě již nějakou dobu, a proto jsem nesmírně ráda, že jsem viděla tento obsáhlý, přes hodinu trvající, úchvatný dokument. Surikaty jsou hrubá zvířátka:) Děj popisuje slasti a strasti jedné početné surikatí rodinky. V úvodu se setkáváme s mládětem, které poprvé opouští noru. Jeho jméno je Kolo:) Sledujeme jeho vývoj během celého dokumentu. Ten nabízí spoustu uchvacujících záběrů, jež jsou často doplněny o dramatickou hudbu, která jakoby vypadla z nějakého hollywoodského akčního nářezu. Excelentní moment "Surikaty vs. Kobra.":) Snad jediné, co mi zde trošku pochybělo, byly nějaké faktické údaje o jejich živočišném druhu a životě či časová období mezi několika událostmi. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama