Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá inžinierka Sam Walczaková len nedávno doštudovala na technickej univerzite. Na oslave promócií jej dá otec, majiteľ demolačnej firmy, svojský dar – má dohliadnuť na demoláciu starej budovy, ktorá je doslova uprostred ničoho. Ak akciu dovedie do úspešného konca, stane sa jeho partnerkou. Sam teda odcestuje do vzdialenej lokácie, aby riadila na demolačné práce domu Malestrazza, ktorý je pomenovaný podľa svojho architekta. Čoskoro však odhalí hrozné tajomstvo, ktoré záhadný dom skrýva. Jeho bývalí nájomníci sa totiž stali obeťami brutálneho vraha, ktorý ich zaživa pochoval v stenách domu. Teraz musí byť pred zabijakom o krok napred, inak skončí ako jeho predchádzajúce obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

oliveros 

všechny recenze uživatele

Uf. Už som si myslel, že po vzhliadnutí From Within ani nemôže v produkcii ADH (3) vzniknúť niečo horšie a predsa. Po nedávnom, naozaj skvelom diváckom zážitku zvažujem, či From Within nezdvihnem hodnotenie.. Walled In skutočne nemusel vzniknúť, veď by sa vôbec nič nestalo. Otrasné domrvenie dobrého námetu (ktorý spolu so zaujímavou budovou pomohol filmu aspoň k jednej hviezde), snáď vo všetkých smeroch. Ja neviem, ale mne sa akosi ťažko pozerá aj na tu Deborah. Kiež by som vedel vrátiť čas k momentu môjho osudného rozhodnutia stlačiť na prehrávači " Play ".. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem blbost a ono to zas tak špatný nebylo. Takový průměrný béčko, sice to promarnilo veškerej potenciál, a s názvem filmu, ať už zazděná, nebo pohřbeni zaživa to fakt nemělo nic společnýho, ale skvělej hereckej výkon Mischi Barton to vytáhlo až na slabší 3* Víckrát bych se na to už ale nejspíše nepodíval ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zvenčí dobrý dům plný tajemství, ale ta pointa mi moc nesedla a poslední půlhodinka byla docela uspávající nuda. Zpočátku dobře atmosféricky a tajemně rozjeté, až jsem si říkal, že být to trošičku bizarnější, v literární podobě by se to hodilo do Barkerových Knih krve, posledních 30 minut to ale celé pokazilo. Docela jsem u nich pospával a únavou to zcela určitě nebylo. Líbila se mi hlavní hrdinka (respektive Mischa Barton), nejen vzhledově, ale vyzařovalo z ní něco sympatického. A samozřejmě Deborah Kara Unger. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Mischa je nějaká strhaná, co jsme ji naposledy viděla... ale ok, k filmu... Atmosféra, exteriéry i interiéry, kamera, barvy, kulisy... TAKHLE má vypadat horor! Bojím se vyrazit na JIžák. Ale proboha - co ten příběh? Trošku se mi zdá, že scénáristu taky někam zazdili a natočili to bez něj? Nebo to byl pokus o psaní nějakého zneuznaného architekta? Všechno špatně... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za relativní originalitu námětu, pěknou hrdinku a zajímavě architektonicky řešený dům, v němž se to celé odehrává. Ostatní věci už jsou na tom dost bídně. Zvlášť bych chtěl vypíchnut způsob, jakým jsou zde odříkávány dialogy (a monology). Nikdy jsem neměl silnější pocit, že to herci (všichni) snad čtou z papíru - s menší dávkou přirozenosti už snad ani není možno mluvit. Když jsem se zmiňoval o originalitě námětu, měl jsem na mysli opravdu jen ten základní motiv - tedy zazdívání zaživa (první scéna se zabetonováním malé holčičky diváka docela natěší), samotný děj už pak jede po dosti obehrané cestě a naivně využívá tolika hororových klišé, až to hezké není. Dvě až tři hvězdy... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Ptáčci v bytě staré paní se jmenují Howard a Carter. Howard Carter byl objevitelem Tutanchamonovy hrobky a údajně si tehdy s sebou do Egypta vzal stejný druh ptáčka - zlatého kanárka. (fiLLthe3DD)
  • Když Sam zmiňuje ve filmu Batesův motel, je to odkaz na Psycho. (Chatterer)
  • Film je adaptací bestseleru 'Les Emmurés' spisovatele Serge Brussola, označovaného jako 'francouzský Stephen King'. (IDžOR)

Reklama

Reklama