Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

...raz, dva, tři čtyři.... zpočátku mi vadily zmateně stříhané bojové scény, ale... Pak přišel kontrast obou světů... Byl jsem podmaněn skvělou hudbou, protože... raz, dva, tři čtyři.... byla dokonalá, stejně jako obraz tvořila úžasnou vyjmečnou atmosféru, tahle neskutečně komplexní a vyspělá "pohádka" si mne podmanila... raz, dva, tři čtyři..... A že tam některé souboje jsou nepřehledné a další "chyby"? To je mi jedno, poetičnost filmu je.... raz, dva, tři, čtyři ...... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vadilo mi a to celú dobu, že tento výborný a v podstate jednoduchý scenár, nedostal náležitú vizuálnu opateru. Ten DVD look ma štval už od prvej minúty, ale je senzačné, čo sa vlastne odohráva. Emocionálny a akčný, s tým že režisér nevie podať ani jedno a ani druhé. Z tých scén sa viditeľne derie veľkoleposť, ale vyzerá to tak ako keby ste sa vytláčali membránou a vašu hlavu by bolo vidno iba ako obrysy. Herecké výkony sú na pol ceste. Neodsudzujem, tu sa mohol zrodiť kult a masový úspech. Mám pocit, že sme prišli zrejme o jeden z veľkých trhákov kinematografie, ak by boli šušky a väčšia profesionalita. Tak tu je len veľkolepá snaha o vyššie zmienené. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Všichni jsme součást písně, jen já slyším hudbu.“ Propadla jsem kouzlu Inkink je vášeň… ink je dokonalost. Jamin Winans vytvořil barvitě hravé nekonečno úžasnou strhující formou. Hudba je dynamická smršť podbarvena konejšivým pohlazením, jejíž výrazné tóny mě zanesou až na vrchol omámení – nefalšovaný pocit Ink. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekomu tento snímok sadne, niekomu nie. Mne sadol. Všetky tri žánre sú tu pekne vyvážené, pričom spolu tvoria pekný, melodramatický príbeh, ku koncu trochu emotívne ladený. Forma natočenia je taká zvláštna, miestami trochu poetická, snová, akoby z iného sveta, preto chápem tie rozporuplné hodnotenia, nie každému vyhovuje niečo také. Výborná hudba všetko ešte umocňuje. Dejová linka je tak trochu zamotaná, prekvapivý záver núti človeka premýšľať, hlavne čo sa týka okolností bytia postavy INK. Ja som spokojný, u mňa nadpriemer. 75/100 ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama