Reklama

Reklama

Záhady minulosti: Soudný den 2012

(TV film)
  • Česko Dešifrování minulosti: Soudný den 2012 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument pojednává o soudném dni, který je předpovězen v kalendáři dávných Mayů, v čínské prorocké knize I CHING a v současné době i v internetově založeném programu. 2012 je rokem, ve kterém má dojít ke konci světa, ale je tu nějaká věda skrytá za tímto proroctvím? Uměli starověcí proroci opravdu předpovídat budoucnost? Odpověď by mohla ovlivnit v blízké budoucnosti přežití nás všech, je třeba najít co nejdříve odpovědi na tyto otázky. (Rocky62)

(více)

Recenze (24)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mám rád a tenhle z řady nějak nevybočuje. Na paškál si bere velmi zajímavé a v současné době určitě nejvíce diskutované téma potenciálního konce světa. 45 minut nejrůznějších teorií, které se vždy shodnou na roce 2012. No není to až tak daleko, nezbývá než čekat. Konec světa by byl na jednu stranu fajn, ale na druhou by mě více zajímala situace, když by nebyl. Byla by sranda sledovat tyhle překvapené vědce, kterým se sešlo tolik teorií. Slabé * * *. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Zajimavě natočený pohled na to, co se stalo, mohlo by se stát a zároveň co se i dějě. Předpovídá to některé události až hrozivě přesně, a ačkoliv jsou semtam nějaké nedostatky (I Ching vždy ukáže něco jiného, web-bot sbíra fakta z toho co vyprodukuje ČLOVĚK...) i tak to vypadá velice věrohodně, a my se můžeme jen dohadovat co se skutečně stane 21.12.2012 ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností první dokument na téma 2012, který jsem měl tu čest shlédnout. Poměrně přehledně a zábavně shrnuje velkou část teorií vázajících se ke konci světa. Když jsem to viděl poprvé, tak mi místy úplně běhal mráz po zádech. A rozhodně mě to přimělo k zamyšlení nad spoustou "vyšších" věcí, což se také cení. Některá fakta bohužel mírně haprují (webbot mi podle dostupných údajů přijde jako blbost), ale většina by se dala označit za relevantní. A pokud jde o můj názor, tak jsem si takřka jistý, že o zimním slunovratu roku 2012 určitě dojde k něčemu zásadnímu pro celou lidskou civilizaci. A zda to bude úplný konec, přechod do nového věku, počátek globální válka či něco úplně jiného, nechám na názoru každého. /90% a 5*/ --- Hm, tak to nevyšlo, ale i tak mě ty teroie o 2012 tehdá bavily, takže hodnocení ponechávám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavě udělaný dokument, který si pohrává s teorií roku 2012 a zaplétá do ní všechny, co v historii byli známí jako věštci (nějaká Sibyla), přes různé formy věštění až po Bibli a Indiány. A je pouze na vás, zda tomu bude věřit. Já jsem zatím skeptický, protože i když jsem byl v té době malý, tak si stále pamatuju to fiasko s přelomem milénia (každý vtipkoval, že zemřeme, mně bylo tenkrát devět roků, tak si představte, jak jsem byl vystrašený :-)) když se předpovídalo, že počítače nezvládnou přenulování a budou furt padat atd… A už máme devět roků po přelomu a jediné co stabilně padá, jsou Windows Vista, jenže to nebude chyba přelomu milénia… :-) Kdo by chtěl tento dokument vidět, tomu stačí napsat český název na youtube a tam má všech pět částí i s titulky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj zaujímavý pohľad o možných (zatiaľ fiktívnych) katastrofálnych udalostiach, ktoré by podľa niekoľkých tvrdení a teórií mohli nastať po dátume 20.12.2012. Niektoré hypotézy vo mne skutočne vzbudili možnosť prijatia tejto alternatívy, nad inými som naopak len nedôverčivo krútil hlavou. Celkovo je to ale naozaj pútavo a sympaticky natočený dokument, ktorý sa našťastie nesnaží priviesť diváka k absolútnemu presviedčaniu o pravdivosti týchto dohadov. Sám sa teším na ich (ne)vyvrátenie. 75%. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama