Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju skutečnej - téměř reálnej - zombie horor - patrně nejlepší kus od Noci oživlých mrtvol - ba, nejspíš ještě mnohem lepší - tím, že sou zombies pomalý a němý a naprosto lhostejný - vskutku inertní - jsou mnohem děsuplnější a nebezpečnější, ač pomalý, tak k nezastavení -( protože o co jde zombies kromě žraní lidskýho masa? O nic přece!) jsou daleko reálnější a uvěřitelnější než jak je zobrazují jinde - ječící, řvoucí, prskající, vzteklý ap.. Do včerejška sem navíc o existenci tohodle filmu neměl potuchy, a byla by fakt velká škoda o tendle mistrovskej kousek přijít. Aneb Zombie´s are dead, volové! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Němý film, kde ZOMBIE hrají černí domorodci. Jak komické. Maskéři neměli žádnou práci. Na černém ksichtu se totiž nedá nic udělat. A tak jen pomalu lezou. Extrémně pomalu. A film se táhne a táhne. Děj? Žádný. Herecké výkony? Dva vojáci jdou a jdou, občas vystřelí, chvíli jedou autem.... tohle by zahrál každý pitomec! ODPAD! ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Děsuplné podobenství. Čirá hrůza. Díky The Dead je zombie sub-žánr aktuální a v dobrém slova smyslu angažovaný jako už dlouho ne; či spíše: The Dead vůbec nezapadají do hororové škatulky, dalece ji totiž přesahují. Zároveň je však nutno říci, že bratři Fordové natočili opravdu kvalitní a poctivý film, aniž by se museli spoléhat na lacinou agitaci.---------- Sugestivní velice velmi (4,5 hvězdy posílám z klidu "Hobitína"; je mi úzko a v kostech mě mrazí). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Poctivá zombie filmařina. Z filmu jsem měl pocit, že autoři se nechtějí jen svézt na popularitě tématiky, ale opravdu nad tím přemýšlejí a chtějí udělat dobrý film. A měli opravdu dobré nápady - posadit zombie nákazu do Afriky - geniální. Atmosféra není špatná, je to jeden z těch reálnějších zombie filmů. Vše je bohužel dost přibržděno velice pomalým dějem a slabšími herci - tyhle dvě věci dohromady to bohužel snižují na průměrný film. přesto si myslím, že je to dobrý příspěvek do žánru, kde jsem myslel, že už nic nového neuvidím. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne nejaký horor, u ktorého vítam prepísknutú stopáž. Bavilo ma to, a vlastne ani nemám čo vytknúť. Dvaja hlavní hrdinovia - africký vojak dezertér, hľadajúci svojho syna, a americký mechanik, musia spojiť svoje sily proti množstvu negerských zombíkov. Je to ináč trochu v štýle Stake Land, hlavní hrdinovia si pokojne putujú po africkej stepi, okolo nich je kvantum "nemŕtvych" a povaľujúcich sa končatín, no a z času na čas sa do deja pripletú vojaci a zopár ich odprásknu. Pekná kamera a prostredie, sympatické postavy, jednoduchý, ale slušný vzhľad zombíkov a kvalitné gore... tak prečo by som tomu nedal "pätorku"? Veď tých kvalitných zombie hororov v súčasnosti veľa nie je - a tento je určite jeden z tých naj. V žiadnom prípade však nečakajte výraznú akciu, drsné hlášky, naháňačky, neustálu paľbu a podobne, jedná sa totiž skôr o taký pomalší a pokojný hororík. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama