Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nestali jsme se žádnými celebritami. Pořád chodíme do hospody s našima kámošema. Nikdo se nám nemusí klanět, jsme jen muzikanti. Hrajeme, baví nás to, a když se ti líbí naše muzika, Bůh ti žehnej. A pokud se ti nelíbí, tak víš co? Bůh ti žehnej taky. " ...Chlapci a děvčata, let 666 právě vzlétá a pilotem není nikdo jiný, než Bruce Dickinson! Rockwoman se opět nostalgicky naladila a užívala si spolu se všema tuhle jedinečnou atmosféru. Je to znát a cítit, že tyto naprosto úžasný hudební dokumenty točí člověk, kterému v těle bije metalové srdce. *** Fear of the Dark *** ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Turné po celé naší modré planetě v ED Force One s kapitánem Brucem Dickinsonem v pilotském kokpitu, co více si může fanda Maidenů přát ? Pro mě je Flight 666 důkazem, že i po tolika letech jsou Maideni schopni nejen překvapit, ale i ohromit a to opravdu ve velkém. I když stárnoucí, stále plni energie, vstříc statisícům věrných fandů. Kvalita zvuku i obrazu standartní. 95 % ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Ono by to asi bylo tak na tři hvězdičky, páč já živáky zas tak nežeru a Mejdni navíc nejsou uplně moje krevní skupina (i když nedávno jsem byl na jejich koncertě a stálo to za to), ale docela mě zaujalo, že je každá píseň nahraná někde jinde. Živáku to dodá uplně jinou atmosféru. A třeba ten chorál, kterej vytvořil dav v Mexiku (a kterej Bruce Dickinson ohromeně okomentoval "You Absolutly Fucking Unbelievable"), z toho teda naskakuje husí kůže. ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Aces High 2.Two Minutes To Midnight 3.Revelations 4.The Trooper 5.Wasted Years 7.The Number Of The Beast 8.Can I Play With Madness 9.Rime Of The Ancient Mariner 10.Poverslave 11.Heaven Can Wait 12.Run To The Hills 13.Fear Of The Dark 14.Iron Maiden 15.Moonchild 16.The Clairvoyant 17.Hallowed By Thy Name ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Chci bejt dcerou Steva Harisse!" Iron Maiden neposlouchám s takovou vervou jako jiné kapely, ale jelikož hráli u nás doma celé mé dětství, nemůžu je překračovat jakoby nic. Navíc elán Bruce Dickinsona je pořád nevyčerpatelnej, takže má můj neutuchající obdiv. Flight 666 mapuje celou jejich koncertní šňůru po Matičce Zemi (Česko je vynecháno). Je to taková cestovní příručka pro lenochy, lidi, kteří chtějí vidět svět, ale nechtějí vstát z gauče. A pokud jim mají dělat průvodce členové kapely- o to líp (jejich humor je na úrovni). Byť jsou to chlapi, kteří už by mohli jít do důchodu (hrát golf, tenis, potápět se), tak oni mají tu tendenci jít dál a být lepší. Což se nedá říct o metalových skupinách z dnešní doby. Rocks! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Skupina si po celou dlouhou dobu své kariéry velmi střežila své soukromí, proto mezi členy kapely probíhaly před souhlasem natočit tento dokument velmi bouřlivé debaty. Nejvíce proti byli údajně Janick Gers a Adrian Smith a bubeník Nicko McBrain. (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)

Reklama

Reklama