Reklama

Reklama

Obsahy(1)

,,Naděje je ten největší dar ze všech".
Když je rodina Franka (John Leguizamo) vyhozena z jejich bytu v New Yorku, musí Frank spolu se svou ženou a dvěma dětmi začít žít jako bezdomovci. Aby se znovu mohli vrátit do svého klidného života v bytě, zatímco všude vrcholí přípravy na Vánoce, je Frank spolu se svým nevlastním desetiletým synem nucen toulat se chladnými ulicemi New Yorku a hledat práci.
Příběh o bezmoci a utrpení, ale také o naději a lásce uprostřed chladného, sněhem zavátého New Yorku. (SonG)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Časť z predaja filmu a výťažku putovala rodinám bez domova a charitatívnym organizáciám v New Yorku. (Arsenal83)
  • Keďže situácia bola natočená tak, že niekedy sa zdalo, akoby Frank (John Leguizamo) nútil svojho syna Justina (David Castro) žobrať, istý chlapík prešiel cez ulicu k policajtom NYPD a nahlásil ich. Až potom sa ukázalo, že ide o film. Čo je však najlepšie, daný chlapík ostal naštvaný a skríkol: "To nie je správne! Dal som tomu dieťaťu peniaze!" Režisér Stabile potom mužovi, ktorý vyzeral ako milionár, vrátil jeho dolár a zaželal mu veselé Vianoce. (Arsenal83)
  • Salvatore Stabile si do hlavnej úlohy vybral John Leguizama, pretože cítil, že už režisérsky dorástol na takéhoto herca, ale zároveň uviedol: "Najprv to bolo desivé. Je to jeden z najlepších hercov našej doby. John a ja sme úzko spolupracovali na postave a emocionálnej realite toho, kde by mal byť v každom bode scenára. Ale okrem toho, spôsob, akým pracujem, je, že počas prvých dvoch záberov nechávam svojich hercov robiť, čo chcú. John dostal v tomto ohľade veľa slobody." (Arsenal83)
  • Režisér Salvator Stabile označil dve scény za najťažšie na natáčanie: scéna na Times Square a scéna ku koncu v reštaurácii. (Arsenal83)
  • Natáčanie bolo pomerne obtiažne, pretože sa reálne natáčalo medzi tisícmi ľuďmi v ruchu New Yorku, na čo si bolo treba zvyknúť. Režisér Salvatore Stabile však chcel, aby film pôsobil úprimne a reálne. (Arsenal83)
  • Salvatore Stabile o pôvode názvu filmu: "Je to staré talianske príslovie. Môj otec by to hovoril stále. Keď som bol dieťa, presťahovali sme sa do tohto bytu a pamätám si, ako sa obzeral všade okolo a hovoril: 'Nuž, nie je to miesto, kde Boh nechal svoje topánky, ale bude to stačiť.'" (Arsenal83)
  • Režisér Stabile uviedol, že po dokončení scenára mu sponzorov na financovanie filmu trvalo zohnať len jeden týždeň: "Keď sa obzriem späť, pamätám si, že to čítal môj agent a na druhý deň mi zavolal a povedal, že to bol najlepší scenár, aký som kedy napísal. Neveril som tomu – nie že by to bol môj najlepší scenár, ale že ho môj agent skutočne prečítal za jednu noc. Tak som vedel, že toto je niečo výnimočné." (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Salvatore Stabile o tom, prečo napísal tento film: "Vyrastal som kúsok od Coney Island a pre mojich rodičov nebolo ľahké vychovať tri deti. Veľakrát sme mali pocit, že to nezvládneme. Ale dokázali sme to a myslím, že dôvodom bolo to, že sme ako rodina vždy držali spolu, bez ohľadu na to, aké ťažké to bolo. Takže, keď som sa pustil do písania scenára, najdôležitejšou vecou, ​​ktorú som chcel ukázať, bola rodina, ktorá prežívala najťažšie obdobie svojho života a nakoniec dospela k rozhodnutiu, že bez ohľadu na to, aké zlé veci budú, držať spolu a prežiť, pokiaľ majú jeden druhého." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama