Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že film netlačí na pilu ale zároveň je dost plochý. Nastíní základ problému amerického potravinářství a dále se zabývá několika konkrétnímy neduhy, které jsou sice až děsivé ale film tak postrádá jakýkoliv promyšlenější koncept či poselství. Na konci nechává diváka stát zděšeného poznáním-že jakákoliv potravina(nejen ta masitá) pochází z procesu, který vždy někoho bezohledně vykořisťuje a ničí-bez toho aby třeba jen nastínil(byť jen utopicky teoretické)řešení. A teď kudy dál, když i ty BIOpotraviny často vlastní giganty jako Pepsi a výdělek z nich jim jen pomáhá v další expanzi bezohlednosti? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Žádná bio agitka! Ale výborný a především pravdivý dokument o nehorázné aroganci potravinářských firem, o nelidském zacházení s dobytkem, prasaty a drůbeží, o tom, co na vás číhá v ´´lahodných´´ hamburgrech z McDonnalds či jak ´´krásný´´ život mají kuřata než se z nich udělá třeba Twister v KFC. Líbily se mi komentáře odborníků a taky přehlednost dokumentu. Jen hlupáci a (=) někteří zdejší uživatelé si myslí, že neexistuje jiná varianta primárního průmyslu, avšak ten farmář přibližně uprostřed dokumentu ukázal, jak snadno a relativně levně chovat dobytek na krásných travnatých pastvinách. Jo z takovýho masíčka chutná steak úplně jinak. Podotýkám, že maso miluju, fast foodům se však vyhýbám, do Mc-sračkoidního-Donnaldu už dlouhá léta nechodím, jen občas (1-2x za rok) si skočím do KFC na nadopované kuře a poslední dobou mám pocit, že ten slavnej americkej kapitalismus je jaksi postavenej na hlavu. Za poměrně pomalé tempo strhávam hvězdičku. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Pozoruhodný dokument, který vás na jednu stranu zaujme, na straně druhé rozčílí a zarazí. Protože opět vám připomene pravdu o tom, co skutečně jíme. Člověk už to nějak pomíjí a nijak to neřeší, ale pak když o tom vidí dokument, zase se nad tím zamyslí. Navíc chudáci farmáři (jenž jsou řízeni velkými společnostmi) a samozř. chudáci konzumenti. Co se však týče zpracování snímku, velmi se mi to líbilo. Robert Kenner zpracoval zkrátka povedený dokument. Jeho snahy si cením na 80% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný dokument, který doufám změnil aspoň část věcí v potravinářském průmyslu. Nejdivnější byla americká rodinka, která řešila záhadné dilema, jestli jíst levný fastfood který je zabíjí a díky tomu musí kupovat drahé léky, nebo kupovat zdravé o něco dražší potraviny a přestat jíst léky. Skoro to vypadalo, že to nemůžou myslet vážně. 3 hvězdy jsou za to že mě pár částí ne úplně bavilo, to ale neznamená že to bylo špatný. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo přitažený za koule, ale je to tím, že se to týká hlavně USA. Tady si nedokážu představit, že by ministerstvo nemělo páky na zavření nějakého provozu anebo aby mi někdo zakazoval skladovat semena na příští rok. Amerika je země dementů a tenhle dokument to dokazuje. Třeba mexická rodina co volí mezi lékama pro taťku a zdravou stravou. Wtf? Co třeba najít si jinou práci? Vrcholem byla bojovnice za zákon vyšší kontroly kvality masa, které umřel syn poté, co jej nacpávala ve fast foodu. Fakt nechápu. To dítě sotva mluvilo a ona jej vzala, aby dobrovolně žral ty sračky, když je ještě tělo ve vývinu??? Vrcholem byly levičácký kecy, že za zničenou planetu může jen podnikání a zpodobnění Wall Martu jak začal prodávat organic potraviny. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama