Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr současné francouzské romantické komedie, režisér Emmanuel Mouret, se v roce 2009 znovu vrátil k osvědčenému tématu lásky a věrnosti a tentokrát jej vztáhl na skupinu mladých obyvatel Paříže, kteří mají zjevně problém krotit svoji bujnou sexualitu. Patří mezi ně i hlavní hrdinové příběhu, milenci Jean-Jacques a Ariane. Tedy mladík určitě, dívka má spíše rozum. A pouze ten jí také pomůže v momentě, kdy vycítí, že se její milý evidentně zakoukal do jiné. Namísto hysterie a vlny plačtivých výčitek dostává Jean-Jacques mírně podezřelé svolení, ať si dělá co chce. Je nabíledni, že Ariane ví, proč se rozhodla právě takto - ona totiž nový objekt zájmu svého chlapce zná. A je jí jasné, že tohle bude pro Jean-Jacquese nejlepší škola života. Jeho nový objev je totiž dcera prezidenta. A s těmi se, už jen kvůli moci jejich žárlivých tatínků, chodí opravdu špatně. Ve svěží a úsměvné komedii patří hlavní role samotnému režisérovi Emmanuelu Mouretovi, Frédérique Belové a Judith Godrecheové v roli „první slečny“ Elizabeth. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

neo93 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, příjemná a vtipná francouzská komedie, jenž mě překvapila a velmi potěšila. Když jednoho dne milý ale rozpačitý Jean-Jacques vyslechne od druhého muže zaručenou techniku, jak získat každou ženu, jakou chce a poté také tuto taktiku vyzkouší, spustí tím nečekaný sled neuvěřitelně bizarních a komických situací, do kterých se dostane. Mám rád takové to laděné komedie, ve kterých nejde tak o samotný příběh, jak spíše o řadu více méně náhodných událostí, které prožíváme s hlavní postavou. Tu ztvárňuje sám režisér snímku, Emmanuel Mouret, který zvládl roli povedeným způsobem. Navíc sledovat ve filmu tolik pohledných a půvabných žen především pak okouzlující Déborah François, je pastva pro oči. Líbila se mi taktéž svižná a veselá hudba, která dotváří pohodovou atmosféru celého snímku. Český překlad filmu přesně vystihuje pocit, který jsem obdržel. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehký dadaismus v současné francouzské praxi. 1) 39letý scénárista, režisér a představitel hlavní role Emmanuel Mouret (Jean Jacques) stvořil burlesku na typicky francouzské téma - věra a nevěra. Bohužel však výborné nápady se mu podařilo přenést ze scénáře do filmové podoby jen chvílemi a jen částečně. Vedle špičkových "mister beanovských" scén (mezi nimiž jednoznačně hraje prim ta s japonským velvyslancem) je ve filmu mnoho obrazů, které na divákově tváři vyvolají maximálně jemné pousmání, a hodně dalších situací, které vyšumí někam do ztracena. Celý film je takový, jeho vrchol je někde uprostřed, zatímco začátek i konec je poněkud rozpačitý. 2) Text distributora, jako už mnohokrát, zbytečně a nepřesně prozrazuje dílčí pointu. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ;-) tak jemné, že jsem myslel, že to točila žena - připomělo mi to film "Ztraceno v překladu". Trošku více konverzační a méně akční, také scény týkající se vztahu muž-žena nejdou zbytečně násilně do extrému. Myslím, že film příjemně překvapí i další mě podobné krevní skupiny ;-) svěží, nápaditý ... určitě zkusím ještě něco od Moureta :-) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Strašně rozvleklá francouzská komedie, ve které se, jak touž tak bývá, toho mnoho nestane. Ústřední dvojice mi nesedla, takže proto hodnotím pouhými dvěma hvězdičkami. Deborah Francois a její sestry v košili to zachránit už nedokázaly. Ale musím říct, že právě ta část s nimi mi pišla nejkomičtější. Jinak jsem pořád čekala, že se z toho stane šílená komedie o trapném tajném agentovi... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak to může vypadat, když vám dá vaše dívka svolení, abyste si vyrazili s jinou, a vy si vyrazíte s dcerou prezidenta, o tom je tato francouzská komedie. A nápad to rozhodně není špatný, naopak to docela dobře funguje, zvlášť když se na konci filmu hlavní hrdina po schůzce s prezidentovou dcerou a další zcela nečekané schůzce vrátí za svou původní přítelkyní a sdělují si dojmy z uplynulé noci. Dokonce je zde i několik vtipných momentů (obzvláště tedy scénka s japonským velvyslancem je hodně vtipná), ale nemohu si pomoci v tom, že tahle komedie nedokázala za celou dobu vybočit z průměru. Chyběl mi tu nějaký zajímavý nápad, něco originálního, něco, díky čemu bych si na tento film mohl za nějakou dobu bez sebevětšího problému vzpomenout. A nic takového zde bohužel není, a tak opět musím zopakovat stejně jako už u mnoha předchozích filmů, že tenhle film je jen další z řady průměrných komedií, které sice dokážou zabavit a pobavit, ale divák na ně hodně rychle zapomene. Nemám k tomu co více dodat, bonusové body navíc mohu připsat snad jen za půvabných a hodně atraktivních pět sester (kdo viděl tento film tak ví, co mám na mysli, dost také napoví pátá fotografie v galerii u tohoto filmu), ale ani to bohužel nestačí na lepší hodnocení, než jakým jsou tři zcela průměrné hvězdičky, které tomuto filmu uděluji. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama