Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní zábavný pořad, kde tři soutěžící hádají písmena pořekadla nebo pranostiky, získávají za to body, které mohou navýšit otáčením kolotoče, nebo naopak zbankrotovat. Na konci si vítěz vylosuje obálku s výhrou. (vilusinska)

Recenze (233)

vZeč 

všechny recenze uživatele

Když to teď občas vidím v televizi s Poulíčkem, nemůžu se zbavit dojmu, že se do té soutěže hlásili jen samí debilové. Jinak je to obrovské GP, protože na Pavlovi je krásně vidět, jak se drží zuby nehty toho, aby těm debilům nenaznačil, jací debilové to jsou a vůbec celý koncept té soutěže je strašně srandovní a nesmyslný ()

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

Kolotoč byla totální závislost. Někteří tak lačnili po roztočení písmenkového kormidla, podobnému ruletě, že nereagovali ani na bankrot a až po Poulíčkově okřiknutí pustili dalšího z trojice hráčů k hádání tajemky směřující k sladké vidině výhry. Diváci u obrazovek už dávno vědí. Diváci ve studiu se královsky baví a ještě váhají, sledujíce jak Poulíček dobráckýma očima a úsměvem od východu až na západ, nabádá hráče k rozumné úvaze nad dalším abecednín tipem, tvořící poslední dvě neodkrytá písmena z tajemky zakrývajíc lidové přísloví o vlivu moudrosti na duši. Kolo se už poněkolikáte naprázdno otočí, bankrot střída nulu, nikdo furt neví, každý už vyčerpal svou zásobu všech známých písmen a najednou slyšíme už potřetí S jako šlupka. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Pořad sám o sobě je ta největší blbost a důkazem jsou i účastníci, kteří jsou jen vyjímečně úplně v pořádku. Ale právě díky nim jsem se nejednou skvěle pobavila a zasmála jako nikdy a to hlavně, když si soutěžící oblíbili písmenko a nechtěli se ho vzdát (A , Ť). Verze s "ťulpasem" Poulíčkem a jeho hláškami nemá konkurenci :D Otázkou ale je, jestli nemá pořad původně trošku jiné poslání.. ()

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

"Ták, točí paní Květa, ááá, má štěstí, pět set bodů, tak jaké písmenko, paní Květo?" "A jako Alena", "Bohužel, A už bylo, paní Květo. Točí paní Vlasta, to už začíná být hodně napínavé! Sto bodů. Máte rozmyšlené písmenko, paní Vlasto?" "E jako Ema", "Bohužel, E už bylo, paní Vlasto. Je to velice napínavé, blížíme se k finále. Točte znovu, paní Květo. Jen připomínám, paní Květě je 54 let, má tři děti a má ráda ruční práce...Ááá, BANKROT, to je ale smůla paní Květo"... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Svého času značně oblíbená a populární soutěž převážně u středního a staršího publika. Díval jsem se na ní občas i já s mamkou a docela jsem se u toho zasmáli. Je bez debat že do té doby ještě ne moc známému sporťákovi Poulíčkovi zvýšila popularitu, sám se nálepky "kolotočáře" dodnes pořádně nezbavil...Po jeho odchodu a následné pokračování s Gondíky to byl už jen slabý odvar. "Posuňte to o dvě a jestli tam bude bankrot tak vás přerazím"! Vzpomínáte na legračně zmatenou a prchlivou paní Svatavu? Nebo na jinou paní, která ráda skifi namísto scifi? :) "Prosil bych F jako Fčela" ... :D! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Za správné zodpovězení tajenky vyhrál soutěžící nejprve 3000, potom 5000 korun. V první řadě pořadu si soutěžící, který získal nejvíce bodů, mohl odnést ceny jako nádobí a elektroniku, ve druhé řadě si odnesli jen peníze za správně zodpovězenou tajenku. Ve třetí řadě soutěžící, který získal nejvíce bodů, na konci pořadu točil kolotočem, ten měl pod hrací částí „okénko“, kde byly možnosti výhry. Nejvyšší výhra se skrývala za Jackpotem. Další možnosti výhry byly mezi 10 000 - 20 000 korun. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První studio Kolotoče mělo design poutě z 30. let. V roce 1999 dostal kolotoč nový design a soutěžící netočili kolotočem, ale „zařízením“, které rozpohybovalo kolotoč na plátně. Poslední design kolotoče byl moderní a připomínal americké studio. (Kmotr76)
  • Kolotoč je česká verze anglického pořadu Wheel of Fortune. (Kmotr76)

Reklama

Reklama