Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní zábavný pořad, kde tři soutěžící hádají písmena pořekadla nebo pranostiky, získávají za to body, které mohou navýšit otáčením kolotoče, nebo naopak zbankrotovat. Na konci si vítěz vylosuje obálku s výhrou. (vilusinska)

Recenze (233)

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Vžííjůů vžííjůů vžíí "Tak třeba písmenko A." "Tak bohužel, písmenko A už tam máme, takže točit bude paní Milena." Vžííjůů vžííjůů vžíí "Tak já zkusím písmenko A..." Pavel Poulíček s kráterovou tváří dohlíží na největší osvětu generace třetího věku. A důchodci si opakují abecedu, vzpomínaje, které písmenko ještě existuje a které si vymysleli. Kdo je dokáže vyjmenovat první, uhádne nějakou blbost, ale hlavně něco vyhraje! V televizi!!! Gondíci tomu dodali třešničku, jako ostatně všemu. ODP_D! Vžííjůů vžííjůů vžíí... ()

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

Kolotoč byla totální závislost. Někteří tak lačnili po roztočení písmenkového kormidla, podobnému ruletě, že nereagovali ani na bankrot a až po Poulíčkově okřiknutí pustili dalšího z trojice hráčů k hádání tajemky směřující k sladké vidině výhry. Diváci u obrazovek už dávno vědí. Diváci ve studiu se královsky baví a ještě váhají, sledujíce jak Poulíček dobráckýma očima a úsměvem od východu až na západ, nabádá hráče k rozumné úvaze nad dalším abecednín tipem, tvořící poslední dvě neodkrytá písmena z tajemky zakrývajíc lidové přísloví o vlivu moudrosti na duši. Kolo se už poněkolikáte naprázdno otočí, bankrot střída nulu, nikdo furt neví, každý už vyčerpal svou zásobu všech známých písmen a najednou slyšíme už potřetí S jako šlupka. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízna súťažná relácia predovšetkým pre dôchodcov. Nezáživná, neoriginálna, monotónna, jednoduchá zábava. Zatočíte kolesom, padne číselná suma a vyberiete písmenko, čo sa má doplniť do skrytej vety. Nenáročný formát, ktorý sa uplatnil v komerčných televíziach takmer po celom svete. Dlhé roky ho vysielala v Českej republike TV Nova. Doteraz si spomínam na nesympatického moderátora Pavla Poulička, ktorého neskôr vystriedala ešte trapnejšia dvojica súrodencov Gondíkovcov. * ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Pořad sám o sobě je ta největší blbost a důkazem jsou i účastníci, kteří jsou jen vyjímečně úplně v pořádku. Ale právě díky nim jsem se nejednou skvěle pobavila a zasmála jako nikdy a to hlavně, když si soutěžící oblíbili písmenko a nechtěli se ho vzdát (A , Ť). Verze s "ťulpasem" Poulíčkem a jeho hláškami nemá konkurenci :D Otázkou ale je, jestli nemá pořad původně trošku jiné poslání.. ()

FriendWithin 

všechny recenze uživatele

Poulíček: „Připomínám, že ještě nemůžete hádat samohlásky, to jen tak kdyby vás to lákalo..." Vypatlaná soutěžící: „ E..." Poulíček: „Zaprvé E už tam je a za druhé nemůžete hádat samohlásky. " Vypatlaná soutěžící: „ Tak I..." To je prostě krása! Některé výplody soutěžících by zasloužili nějakou cenu (např. Agroameričané, S jako Šimon, S jako Cyrano, atd.) No jo, bývaly to krásné časy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolotoč je česká verze anglického pořadu Wheel of Fortune. (Kmotr76)
  • Za správné zodpovězení tajenky vyhrál soutěžící nejprve 3000, potom 5000 korun. V první řadě pořadu si soutěžící, který získal nejvíce bodů, mohl odnést ceny jako nádobí a elektroniku, ve druhé řadě si odnesli jen peníze za správně zodpovězenou tajenku. Ve třetí řadě soutěžící, který získal nejvíce bodů, na konci pořadu točil kolotočem, ten měl pod hrací částí „okénko“, kde byly možnosti výhry. Nejvyšší výhra se skrývala za Jackpotem. Další možnosti výhry byly mezi 10 000 - 20 000 korun. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První studio Kolotoče mělo design poutě z 30. let. V roce 1999 dostal kolotoč nový design a soutěžící netočili kolotočem, ale „zařízením“, které rozpohybovalo kolotoč na plátně. Poslední design kolotoče byl moderní a připomínal americké studio. (Kmotr76)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno