Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní zábavný pořad, kde tři soutěžící hádají písmena pořekadla nebo pranostiky, získávají za to body, které mohou navýšit otáčením kolotoče, nebo naopak zbankrotovat. Na konci si vítěz vylosuje obálku s výhrou. (vilusinska)

Recenze (233)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Bůh zaplať za zbrusu novou televizní stanici Telka, která podle svých vlastních slov dává pořady "ze zlatého věku zábavy na Nově", kterýžto věk se měl odehrávat v 90.letech. Člověk si tak může doplnit základní vzdělání o skvosty jako je Kolotoč, které mu šťastnou náhodou tehdy unikly, a které mají čestné místo v publikaci "Tisíc pořadů, které musíte vidět, abyste se těšili do rakve". Viděl jsem dva díly. Jednu hvězdičku dávám Poulíčkovi za odvahu, že dokáže vylézt před kameru se svým účesem a vytříbenou kombinací modré džíny, brčálově zelená košile a sako (1.díl), popř. tytéž džíny, jasně žlutá košile, bílé sako (255.díl). O obsahu nemůžu říct nic, protože pomalé tempo a neustále se otáčející kolotoč mě po pěti minutách dokonale uspaly. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto pořadu jsem vyrůstal, proto těch pět. Velmi matně si vzpomínám na "Riskuj na kolotoči" s Gondíkama, ale ten mě moc nezaujal a co zde koukám na ty fotky, tak jsem ani určitě neviděl ten úplně první kolotoč se vzhledem z 30. let. Když to teď opakují, tak se na to ze zajímavosti kouknu a je to zajímavý, avšak někteří lidi při vkládání písmenek asi nepřemýšlí ☺.. ----- Kdo by si chtěl zavzpomínat, tomu tento pořad doporučuji. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Pořad sám o sobě je ta největší blbost a důkazem jsou i účastníci, kteří jsou jen vyjímečně úplně v pořádku. Ale právě díky nim jsem se nejednou skvěle pobavila a zasmála jako nikdy a to hlavně, když si soutěžící oblíbili písmenko a nechtěli se ho vzdát (A , Ť). Verze s "ťulpasem" Poulíčkem a jeho hláškami nemá konkurenci :D Otázkou ale je, jestli nemá pořad původně trošku jiné poslání.. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Asi pro mně můj nejoblíbenější soutěžní pořad vůbec. Roky jsem čekal, až to uvidím zase v TV reprízu. Pak nastal kanál Telka (díky za obnovení starých léta nevysílaných pořadů a nechápu, že toto tehdy odstartovalo dlouholetou kritiku na dabingforum.cz, oproti dnešním novým stanicím) a odvysílal je. Díval jsem se na to roky, ale jen na ty Poulíčkovy a Musilovy, ne ty od Gondíků, které mě nudily principem samým zpíváním a povídáním. Ty starý a ty poslední (2000-2003) jsem se rád díval, ale zase mě tehdy štvalo, jak to všichni prohrávali za sebou a musel jsem to mnohdy přepnout. Navíc teď mě to spíš nebaví, už to znám. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Odpad dát nemůžu, neboť když mi byly tak čtyři roky, tak to byl jeden z mých nejoblíbenějších pořadů. Jednu hvězdu taky nemůžu dát, neboť když mi bylo pět, tak k nám na dědinu na hřiště přijela Nova spolu s Učesanou prdelí a já fanaticky vyletěl ze sedačky v hledišti, abych si s ním potřásl rukou a abych se s ním objal. Musím dát alespoň dvě hvězdy, neboť zejména díky CaryMaryFuckovi mě ovanula vůně nostalgie, nabily se mi opět naplno čakry a mnohé skeče právě z Kolotoče mi při opětovném zhlédnutí přivodily málem prasknutí bránice smíchy. Stejně jako spousta jiných pořadů Novy z 90. let, i Kolotoč jest pochybným panoptikem doslova napěchovaným těmi nejrůznějšími exoty, do nichž musela být zřejmě v zákulisí vpravena notná dávka okeny, kde opravdové vědomosti nehrají vůbec žádnou roli a jako takové panoptikum dává mé bránici řádně zabrat, byť jsem si vědom, že zvířátkům se smát nemá. Jen bych rád podotkl, že mé dvě hvězdičky patří čistě a jen dílům, jež moderovala Učesaná prdel. Za Musila a zejména za Gondíků mě to nebavilo ani z recese. Mé guilty pleasure z 90. let, na něž zkrátka nedám dopustit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolotoč je česká verze anglického pořadu Wheel of Fortune. (Kmotr76)
  • Za správné zodpovězení tajenky vyhrál soutěžící nejprve 3000, potom 5000 korun. V první řadě pořadu si soutěžící, který získal nejvíce bodů, mohl odnést ceny jako nádobí a elektroniku, ve druhé řadě si odnesli jen peníze za správně zodpovězenou tajenku. Ve třetí řadě soutěžící, který získal nejvíce bodů, na konci pořadu točil kolotočem, ten měl pod hrací částí „okénko“, kde byly možnosti výhry. Nejvyšší výhra se skrývala za Jackpotem. Další možnosti výhry byly mezi 10 000 - 20 000 korun. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • První studio Kolotoče mělo design poutě z 30. let. V roce 1999 dostal kolotoč nový design a soutěžící netočili kolotočem, ale „zařízením“, které rozpohybovalo kolotoč na plátně. Poslední design kolotoče byl moderní a připomínal americké studio. (Kmotr76)

Reklama

Reklama