Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Přestřelka v Hollywoodu Vstupte do jedné z nejdramatičtějších policejních ozbrojených bitev vedených na americké půdě, kde skupina banditů vtáhla losangeleské policisty do násilného střetu po vloupání do hollywoodské banky.

Sestřelený pilot Je červen 1995. Když F-16 pilota NATO Scotta O'Gradyho sestřelili nad Bosnou, úspěšně se katapultoval, ale přistál na nepřátelském území, kde musel čelit masivnímu honu a bojovat o přežití.

Sydney-Hobart Znovu prožijte tragický příběh ze Závodu jachet Sydneyho-Hobarta v roce 1998, kdy divoká bouře zabila 6 námořníků. Hrůzu, která následovala, dokládají očitá svědectví a zpravodajské záznamy.

Apollo 13 Duben 1970. Praskla kyslíková nádrž na palubě vesmírné lodi Apollo 13, posádka bojuje s časem, aby se dostala na 300 000 km vzdálenou Zemi a zásobu kyslíku, potravin a energie se ztenčují.

Vzpoura Talibánců Válka proti terorismu trvala jen krátce, když afghánské síly zajaly stovky talibanských bojovníků. Za strašlivých vězeňských podmínek došlo k povstání před očima novinářů uvězněných v křížové palbě.

Zachráněni z džungle 25. srpen 2000. Sledujte zmatek, když se para jednotky SAS a Velké Británie pokoušejí zachránit 11 členů britských mírových sil, rukojmích notoricky známé ozbrojené skupiny rebelů v Sierra Leone.

Hon na Pabla Escobara Pablo Escobar, považovaný za jednoho z nejmocnějších a nejnebezpečnějších zločinců v historii, vydělal na prodeji kokainu miliardy. Zde je příběh úsilí o zavraždění nejobávanějších muže Kolumbie. (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

mira007 

všechny recenze uživatele

Za díl zásahu izraelského komanda v Entebbe ( naprosto fantastická akce svého druhu) a Vzpouru Talibanců ( díky přítomnosti novinářů exkluzivní záběry zásahu elitních jednotek v akci ) dám pět hvězd. Hodně solidní byly i další díly tak za čtyři hvězdy ( např. Zachráněni z džungle o osvobození rukojmích ). ()

Reklama

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

"Vzpoura Talibánců" - někdy mlčeti zlato. Komentář je zbytečný a vcelku mdlý. Jde o obvyklé plky o boji proti terorismu a bojí se jakkoli kriticky zhodnotit situaci. Za vše mluví závěrečný souhrn: "podle Červeného kříže tam zemřel neznámý počet lidí". K čemu to? Ale přeci jen se tam dá najít pár zajímavých záběrů a obzvláště ten německý? novinář to podává velmi dobře. Smůla je, že člověk si musí dohledávat i jiné zdroje, aby se dozvěděl všechny okolnosti a širší souvislosti této události. Je tam třeba jen naznačeno, jakým způsobem o tom informovala média. Přitom ta jedna věta ukazuje přesný styl předkládání informací v takovýchto choulostivých tématech. 'Média sdělila, že vojáci zabili Talibance, kteří se vzbouřili' - to je vcelku strohá věta. Je už na divákovi, aby si dohledal, jakým způsobem byl západní svět informován a co na tom bylo pravdy. Kupříkladu to, že byl USA a Velkou Británií zamítnut požadavek Amnesty international na vyšetřování, nebylo ani zmíněno. Přesto je tento dokument daleko lepším zdrojem informací než běžné zprávy. Z těch se jen těžko dozvíte, že se vězni vzbouřili poté, co tam dorazili magoři ze CIA a začali s výslechem. Také se jen těžko dočíst, že mnoho "přemožených Talibanců", kteří padli za oběť americkým spojencům a americkým náletům mělo svázané ruce za zády. Také to, že Američané v jejich typickém stylu boje zabili mnoho spojenců, zranili vlastní lidi, zničili spojenecký tank a přitom nedokázali jedinkrát zasáhnout požadovaný cíl, se člověk z hlavních zpráv nedozví. Proto i toto zatím řadím k těm lepším dokumentům, kterým k dokonalosti chybí jen o trochu větší kritičnost. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama