Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod nutno říct: "Ou uí!" neboli francouzsky "Oh yeah!", protože frankofonní část Evropy tímhle neskutečně zaválela. No, teda, ta politická korektnost je děsná, takže si budu muset ulevit třeba připomínkou, že takoví Francouzi jsou jen banda zženštilých alkoholiků, prokletých básníků a kolaborantů, v té troše volného času mezi různými stávkami bezdůvodně se opájejících pocitem vlastní výjimečnosti, pramenícím z historie do roku 1815 (přičemž ten Napoleon vlastně ani nebyl Francouz), kde zřejmě skončilo zaznamenávání jejich paměti. A teď už můžu mluvit k věci:) Panika V Městečku má naprosto neskutečný nástup, první půlhodina vás úplně zničí. Zbytek už je takový slabší, a nedovedu posoudit jestli je to určitým otupením "smyslů" na straně mojí nebo vystřílením prachu na straně tvůrců. Tak či tak, vysoko nastavenou laťku kvality (samozřejmě v měřítkách absurdního humoru) až do konce nikdo nepodlézá, jenom to její překonávání už nemá takovou rezervu. No a pokud jste měli jako malí některé z postaviček hlavních hrdinů doma, tak si můžete přičíst dalších deset procent. Originalita, šílenost, zábava - čili rozhodně ne Frekvence 1;) Ode mě 80%. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kovboj, indián a kůň a bydlej spolu v takovym baráčku... indián má pokoj s kovbojem, takže jsou asi trochu teplí, ale kůň je zabouchlej do paní koňový, co učí v hudebce. No a kůň má narozeniny a tak mu indián s kovbojem chtěj postavit barbecuje gril. Jenže když objednávaj cihly po netu, tak omylem místo 50 cihel objednaj 50 miliónů. A tak aby se kůň nenasral (protože nejspíš všechno platí), tak ty cihly naskládaj nahoru na barák. Jenže ono jim ho to zarazí do země a tak musej postavit novej. No, jenže když ho rozestavěj a ráno vstanou, tak zjistěj, že jim ho ukradli potápěči z jezera od sousedů a paní potápěčová jim tam dělá vafle. No a tak o ten barák začnou válčit a házej po sobě mečouny a střílej krávy a tak. Jo a taky jsou chvilku na antarktidě, kde jezdí skupinka šílenejch vědců v obrovskym plechovym tučňákovi, co odpaluje sněhový koule. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Excentrická šílenost. Film pracuje jako samostatný celovečerák s vlastním dějem, tak jako filmové pokračování ještě lepšího seriálu, ale i jako geniální kompilace originálních a naprosto ztřeštěných gagů. A klidně bych si i troufal tvrdit, že přesně zde se Wes Anderson inspiroval pro svý stop-motion animáky. Absolutní unikát na poli zahraničních animáků. Nedejte tomu Oscara! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už kraťoučké epizodky ze společného života koně, indiána a kovboje mě velice pobavily a byl jsem opravdu zvědavý jak si povedou v celovečeráku. Onen originální šmrnc a hromada zajímavých nápadů je tu stále a nejednou jsem se zasmál nahlas, ale více než hodinová délka začne filmu kolem jeho druhé půlky škodit a film se stává více a více bláznivým, ale už ne tak zábavným. Pořád je to ale natolik originální a vtipné, že to dokáže skvěle pobavit. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nebudu troškařit a označím tento animák za geniální. Když Kůň odhodil podkovy, přikryl se, zhasl a takto "uložen" ke spánku zůstal stát, musela jsem film stopnout, protože jinak bych, nemilosrdně odzbrojena, přišla o příští pětiminutovku. A nebylo to poprvé ani naposled. V tom nejlepším smyslu slova vyčerpávající film...S tou dabovanou verzí to nemyslí vážně, že ne? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)

Reklama

Reklama