Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dá sa krátka hororová poviedka natiahnuť na celovečerný film? V tomto prípade zrejme nie. Nudných scén je viac ako je znesiteľné a ľakačky môžeme spočítať na prstoch jednej ruky. Odoprieť filmu temnú atmosféru a peknú hudbu však určite nemôžme. Book of Blood je vcelku priemerný horor, ktorý si vystačí s troma postavami, pár nechutnými scénami a jednou ľakačkou, pri ktorej som skoro vrazil hlavou do steny. Na nudný pondeľňajší večer pomerne potešujúce. Rozhodne však viac odporúčam inú Barkerovu filmovú adaptáciu: The Midnight Meat Train. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmařsky skvěle zmáknutá, záživná a vizuálně hodně pohledná britská duchařina s jednou vizuálně hodně pohlednou herečkou a hodně povedeným příběhem (literární předlohu bohužel neznám). Vidím, že spousta lidí si tu stěžuje na rozvláčnost a pomalost, ale mně se pomalé tempo filmu právě hodně líbilo, záleží holt asi taky na momentální náladě každého diváka. A ona pomalost se myslím výborně hodila k britským (respektive skotským) kulisám. Už vím, po kom se podívám v knihovně před dovolenou - jmenuje se Clive Barker. ()

Reklama

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Nuda na entou. Všechny nápady navíc byly hluboko pod kvalitou původních myšlenek a ani celkem vysoká technická kvalita nezachrání fakt, že tohle za předlouhou zaostává o míle a míle. Půlnoční vlak sice taky nebyl žádnej zázrak, ale aspoň si uchoval Barkerovskou zvrhlost a aspoň střípky atmosféry. Kniha krve bohužel nic podobného nezvládá. Asi se musíme smířit s tím, že Barkerovo dílo zfilmovat do kvality nejde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že poslední dobou mě duchařiny spíše znechucovaly a tak jsem ani tentokrát nic světoborného nečekal. Ve finále jsem byl však docela mile překvapený, protože o žádnou tragédii rozhodně nešlo. Je zde sice docela dost věcí, jenž se mi nelíbily, ale v konečném součtu klady jasně zvítězili. Již samotný úvod mě příjemně navnadil a první úmrtí bylo nejen „strašidelné“, ale i pěkně krvavé a to já mám rád. Atmosféra sice potom lehce stagnovala, ale o žádnou nudu nešlo. Jen mi přišlo, že některé místa jsou zbytečně moc natahována a tak tvůrcům nezbylo nic jiného než je vyplnit trochou toho erotického zpestření. Asi nejkrásnější záležitostí je však samotná krvavá kniha a způsob jímž se psala na lidskou kůži. Zde se chlapíci od speciálních efektů doslova vyřádili a nabídli nám opravdu zajímavou podívanou. Jen je škoda, že již zmíněná atmosféra a napětí měli tak kolísavou tendenci. Navíc jsem zde našel i několik nelogických prvků či místa, které jsem zas až tolik nepochopil – to je ovšem jen můj problém. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Dům, který je postaven na křížovatce, kterou procházejí mrtví. Chtějí vyprávět svoje příběhy ale bohužel je nikdo nevyslechne, tak začnou dělat řízi-říz. Jako příběh to nezní špatně, ale celý film byl nějak bez šťávy. Né, že by tam netekla krev, to néééé :-) Jenže, přes hodinu filmu opravdu nuda. Herecké výkony celkem dobré, tedy hlavně Sophie Ward (na svoje léta....docela kočka). Jako Horor bych to teda ale nenazval, spíše jako večerníček pro dospělé. Podívat......a spát :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama