Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jacke se pokusil o akční komedii s mírovým poselstvím a nacionální agitkou. Vcelku se mu zadařilo, film má občas až divadelní kontury, občas dá vzpomenout na Chanovy filmy z 80. let, kdy sršel energií i nápady a občas se pokusí si zahrát na klasický velkofilm z čínské produkce posledních let. Jackie se po dlouhé době nemá za co stydět, jak po akční stránce tak co se herectví týče. Kolegové slušně přihrávají, film rychle utíká a závěr má svou sílu. Agitku si klidně příště odpustíme a dokončení vedlejších epizod by taky nebylo na škodu. Každopádně dobrá zpráva, je-li vám 60, neznamená to, že s vámi v Hong Kongu nenatočí dobrý akční film ušitý vám na míru. Čínský Švejk si táhne domů zajatce, aby mohl začít žít klidný a jednoduchý život, na tenhle svět je to plán až příliš upřímný a naivní... 70% ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Takový milý snímek, který bych spíš tipovala na starší datum vzniku, protože v dnešní době se u podobných témat rozhodně točí promyšlenější scénáře (nebo by aspoň měly). Přesto mě postavy a milý humor dokázaly upoutat a já si film užila. Výsledek sváru mezi bratry jsem si dokázala tipnout, ale úplné finále mě rozhodně překvapilo. K celkovému nádechu filmu to bylo velmi kontrastní a o to víc mě to zasáhlo. Kdyby to byla komedie - 4hvězdy. Kdyby to bylo drama - 4hvězdy. Ale stále se nemohu rozhodnout, zda byl tento mix žánrů dobře promíchán. Pěkných 70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok. Skromne pôsobiaci film, ktorý však počas pomerne krátkeho trvania stihne odohrať veľké divadlo. Jednoduchý príbeh je zakomponovaný do pestrého a historicky atraktívneho obdobia, ktoré ponúka pre podobný námet obrovský potenciál, ktorý tvorcovia využili do posledného detailu. Zmiešania akčnej drámy s prvkami komédie som si dávno tak nevychutnal. Bolo spracované ladne a bez kŕčovitosti. Jackieho rola je vskutku znamenitá, no znova postavená viac na charakterových črtách postavy, než na jeho akčno-gymnastických zručnostiach. Síce predvedie zopár krkolomných výstupov, ale vek už ho ďalej asi nepustí. Pokiaľ však jeho výber rolí bude doashovať minimálne takéto kvality, tak si ho rád pozriem v hocijakom prevedení. 85%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)

Reklama

Reklama