Reklama

Reklama

Útěk k legiím

(pořad)
  • Velká Británie Escape to the Legion
Reality-TV
Velká Británie, 2005, 4x50 min

Účinkují:

Bear Grylls
(další profese)

Obsahy(1)

Francouzská cizinecká legie je po generace oslavována jako útočiště mužů hledajících druhou životní šanci. Jaká je ale doopravdy? Dobrodruh a badatel Bear Grylls vyráží na Saharu, aby to zjistil. Spolu s jedenácti dobrovolníky, od bývalých zločinců po snaživé obchodníky, absolvuje tvrdý měsíční výcvik v bývalé legionářské pevnosti v západní části Sahary, která vznikla, aby poskytla podmínky pro náročný legionářský základní výcvik, jenž patří mezi nejtvrdší a nejtrýznivější fyzické i psychické zkoušky, jaké člověk zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Sedím si ve vyhřátem bytečku a koukám co ti chlapi dokázali. Pestrá paleta charakterů, temperamentů a individualit na začátku a pár posledních hrdých chlapů na konci. Dokážu si představit, že skutečný výcvik legie je mnohem těžší. Nedokážu si představit, že bych zvládl co ti hoši v tomto seriálu. Z toho co dělají aktéři výcviku v tomto seriálu, si asi můžem udělat přibližný obrázek, jak to tam opravdu vypadá. Ale asi nejdůležitější je poslouchat co řikají ti chlapi na černém pozadí v prostřizích. Nedokážu si moc představit, že bych zvládl co ti hoši v tomto seriálu. Jestli opravdu je to "reality-show" v tom pravém slova smyslu a vůbec nezasáhl žádný scénárista (určitě tam nějaký byl, ale víte jak to myslím...), tak musím uznat, že lepší jsem neviděl! Kdybych měl 6* dám šest. ()

Vironey odpad!

všechny recenze uživatele

Výcvikový tábor Medvídka Pú, kde několik buzniček fňuká, že má puchejře a že jim nedali skoro celej den nabumbat! A vrcholem je oduševnělej cíťa Bear Grylls, který nám živě popisuje své pocitečky z buzerování, z toho jak je unavený, jaké peklíčko zažívá apod., a to teprve druhý den po nástupu... Nevím, jak výcvik v cizinecký legii probíhá, ale jsem si naprosto jistá, že takhle určitě ne! Jenom z vyprávění znám střípky výcviku v bojovým útvaru československý armády a z toho se mi vždycky ježily chlupy na krku. Tahle reality show je čistokrevnej výmaz pro dutohlavy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reality show, která záznam průběhu měsíčního nejnáročnějšího přijímače „který svět zná“ mixuje s dokumentární formu složenou ze vzpomínek bývalých legionářů a zajímavé, byť stručné, historie francouzské cizinecké legie. Kamera nesleduje jen mluvící hlavy a tu partu dobrovolníků během výcvikového pekla, ale docela se vyžívá i v atmosférických pohledech na poušť. Navíc je ta skupina dobře vybrána i sestavena, v čele se sympaťákem Bear „přežiju kdekoli, sežeru cokoli“ Gryllsem. Jediný zápor je tak přílišná zkratkovitost. První dvě epizody pokryjí vyčerpávajícím způsobem úvodní tři dny, pak je skok o dva týdny bez jakékoli informace či návaznosti a rázem závěrečné dvě epizody o konci výcviku. Rozšíření tak o dva díly pokrývající rovnoměrně celé období by bylo pouze ku prospěchu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Escape to the Legion je zajímavý dokumentární cyklus (nebo snad reality-show) o krutých podmínkách ve francouzských legiích. I když, jak řekl Bear na konci, taky si myslím, že toto bylo oproti skutečným legiím jako procházka růžovým sadem (hlavně asi po psychické stránce, protože šikana zde byla pro televizní kamery určitě mírněna). Líbilo se mi, že kromě té zabavné a napínavé složky, kdy sledujete, kdo tentokrát odpadne a co všechno budou muset snášet, se taky dozvíte něco o historii i současnosti legií přímo od skutečných legionářů. No a taky trochu ztratíte iluze, pokud by vás snad napadlo se do legií přihlásit. Já bych tam teda nevydržel ani den, natož měsíc nebo dokonce pět let. Takže čest všem zúčastněným. ()

Johnnas 

všechny recenze uživatele

Tohle nutí člověka k zamyšlení, nad sebou samým a způsobem současného materialistického života v současném "vyspělém" světě. Existují i jiné hodnoty. I to nabízí tahle "osvěžující" série, kromě každodenního drilu, hektolitrů vypocené vody a velkého sebepřekonání některých účastníků. Přesto škoda, počet dílů mohl být minimálně dvojnásobný. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama