Reklama

Reklama

Útěk k legiím

(pořad)
  • Velká Británie Escape to the Legion
Reality-TV
Velká Británie, 2005, 4x50 min

Účinkují:

Bear Grylls
(další profese)

Obsahy(1)

Francouzská cizinecká legie je po generace oslavována jako útočiště mužů hledajících druhou životní šanci. Jaká je ale doopravdy? Dobrodruh a badatel Bear Grylls vyráží na Saharu, aby to zjistil. Spolu s jedenácti dobrovolníky, od bývalých zločinců po snaživé obchodníky, absolvuje tvrdý měsíční výcvik v bývalé legionářské pevnosti v západní části Sahary, která vznikla, aby poskytla podmínky pro náročný legionářský základní výcvik, jenž patří mezi nejtvrdší a nejtrýznivější fyzické i psychické zkoušky, jaké člověk zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reality show, která záznam průběhu měsíčního nejnáročnějšího přijímače „který svět zná“ mixuje s dokumentární formu složenou ze vzpomínek bývalých legionářů a zajímavé, byť stručné, historie francouzské cizinecké legie. Kamera nesleduje jen mluvící hlavy a tu partu dobrovolníků během výcvikového pekla, ale docela se vyžívá i v atmosférických pohledech na poušť. Navíc je ta skupina dobře vybrána i sestavena, v čele se sympaťákem Bear „přežiju kdekoli, sežeru cokoli“ Gryllsem. Jediný zápor je tak přílišná zkratkovitost. První dvě epizody pokryjí vyčerpávajícím způsobem úvodní tři dny, pak je skok o dva týdny bez jakékoli informace či návaznosti a rázem závěrečné dvě epizody o konci výcviku. Rozšíření tak o dva díly pokrývající rovnoměrně celé období by bylo pouze ku prospěchu. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

zajimavy napad, dobre vybrana skupina...oproti ostatnim commentum zde, bych ale privital jeste vetsi dril a buzeraci cvicitelu..nerikam ze to meli jednoduche, ale jak sami rikali na konci..opravdovy vycvik u Legii byl daleko narocnejsi..tesil jsem se na opravdovy extrem..tohle zustalo nekde na pul cesty:) ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Sedím si ve vyhřátem bytečku a koukám co ti chlapi dokázali. Pestrá paleta charakterů, temperamentů a individualit na začátku a pár posledních hrdých chlapů na konci. Dokážu si představit, že skutečný výcvik legie je mnohem těžší. Nedokážu si představit, že bych zvládl co ti hoši v tomto seriálu. Z toho co dělají aktéři výcviku v tomto seriálu, si asi můžem udělat přibližný obrázek, jak to tam opravdu vypadá. Ale asi nejdůležitější je poslouchat co řikají ti chlapi na černém pozadí v prostřizích. Nedokážu si moc představit, že bych zvládl co ti hoši v tomto seriálu. Jestli opravdu je to "reality-show" v tom pravém slova smyslu a vůbec nezasáhl žádný scénárista (určitě tam nějaký byl, ale víte jak to myslím...), tak musím uznat, že lepší jsem neviděl! Kdybych měl 6* dám šest. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

je mou chybou, že jsem si pořádně nepřečetl popisek, a hlavně komentáře, před tím než jsem tohle zhlédnul...ale čekal jsem opravdový dokument o výcviku a působení vojáků v cizinecké legii a ne dokument s výraznými prvky reality show....rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 * ale dám 3* právě kvůli tomu, že je to více o lidech než o cizinecké legii... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear, je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti z armády a špeciálnych vojenských jednotiek SAS využil k tomu, aby ukázal televíznym divákom to, ako sa dá prežiť v skutočne extrémnych situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare, ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Predviedol to v dokumentárnej sérii "Nutné k prežitiu". Bude mu to užitočné aj pri nesmierne náročnom výcviku kadetov do francúzskej cudzineckej légie, na ktorý sa podujal v roku 2005? Chcete vedieť, či sa mu ho podarilo absolvovať? Ak áno, tak si pozrite štvordielnu sériu "Útek k légiam". **** ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama