Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (547)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Show 7/10/// +jasně že Majkl, kvůli němu jsem na to šel, byl jsem zvědav na jeho vystoupení, přípravu, zázemí, to jak se chová, jak se spolupracovníci chovají k němu, jak tvoří a jak se připravuje, plus je tady slyšet jeho hudba, vidět jeho tanec, tvorba klipů ke koncertu -je to o něco delší než by mělo být, 90 min by stačilo, nezazní tady všechny jeho písně, dokonce ani větší než malé množství, kupodivu rozmluvy s ním a se štábem byly zajímavější než samotná zkouška písní na představení, a taky jsem vlastně tak nějak chtěl i víc/// Největší devizou tohoto filmu je, že vám ukáže pohled do zákulisí a na zkoušky, rovněž na to jak Michael pracoval. Je tady vidět zároveň takové předstádium toho jak Michaelův koncert měl a mohl vypadat. To je zřejmě to největší lákadlo, které se mi dostalo a moje očekávání od filmu tak splnilo. O to víc je mi ale líto, že se Jackson svého koncertu nedožil, protože to opravdu mohlo být to nejlepší vystoupení a ta největší show desetiletí. Nakonec se dle mého největším vrcholem filmu stává tvorba k písni Thriller a píseň Earth. Tak je to./// Celkem 73%/// ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nikdy nepatřila k skalním fanouškům Michaela Jacksona, ale na jeho písních jsem vyrostla. Má drahá sestřička, starší o jedenáct let, totiž jeho hudbu bezmezně milovala; objela všechny koncerty v ČR a okolí, vyšívala obrovské transparenty, měla lístky i na letošní koncert v Londýně. Když se ke mně v červnu, jen tři týdny před tím než měla odletět do Británie, doneslo, že Michael zemřel, nechtěla jsem tomu věřit a už v tu chvíli mi došlo, že lidstvo zase ztratilo jednu z momentálně nevýraznějších hudebních osobností. Tento film mi to jen potvrdil. Michael byl neuvěřitelný perfekcionista, jeho koncerty byly obrovskou show, kde všechno muselo dokonale sednout. Natáčel nové videoklipy k písním, zběsile tančil, na podiu se s ním za jeden večer mělo objevit vše od demoličního auta přes lidi oblečené v kostýmech zombií až po hořící předměty. Pohled na film dokonale vystihla jedna moje kamarádka, která po This Is It prohlásila: "Nikdy jsem nebyla jeho fanynkou, ale teď mě mrzí, že jsem neměla lístky do Londýna na jeho koncert a že se neuskutečnil." Mě taky. Díky za všechno, Michaele. And God bless you. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani já nijak netrpěl.. co jsem očekával, to jsem dostal a jen si zas a znovu uvědomil, co za génia Jackson byl!! Sic se pod kůži nezaříznul tak, jak bych si asi přál a jasně, tohle poslední loučení mělo zabírat místo spíš jako bonusový materiál na disku z velkolepého koncertu, žel, osud tomu chtěl jinak a na comeback už nezbyl čas. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Ak by som nevidel na vlastné oči, že ten istý Michael, ktorý sa už dlhé roky neukazoval ani len na verejnosti, nekoncertoval, chodil po vyšetreniach a zákrokoch zrazu tancoval a spieval ako v najlepších rokoch, bavil sa a mal dobrú kondičku, tak by som tomu proste neuveril. Každopádne by sa jednalo o vynikajúci koncert - skvelú show a po tom čo som videl musím povedať, že mi je ľúto, že sa toho Jackson nedožil - zaslúžil by si to, pretože to na čom pracoval - ta šnúra, ktorú plánoval by bola strhujúca a dokument nás týmito prípravami prevádza a ja musím priznať, že je obrovská škoda, že toto nevyšlo ... RIP ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[In to the past] HISTORY WORLD TOUR 1996, kráľ popu štartoval svoju koncertnú šnúru práve v mojom prechodnom domove, v Prahe. 130 000 ľudí sa tislo na Letenskej pláni a čakalo na pripravovanú megashow. Stalo sa, neskrotný pútnik nás nenútené "uniesol" na svoju planétu. Planétu, na ktorej sa hralo iba podľa jeho doposiaľ nezažitých pravidiel. Krajina spontánnych, dobrosrdečných a rytmicky energických postupov. Kto sa nepoddal, nebol na tomto koncerte. Bolo mi len osem, bol som tam a nikdy na to nezabudnem_____Môj vzťah k tejto ikone bol teda formovaný už od útleho veku a neustále sa vyvíjal bez ohľadu na farizejskú bulvárnu mašinériu_____[Presence] "This is it"-pre jedného vypočítavý marketingový ťah, pre druhého (pre mňa) hlavne ukážka geniality perfekcionistickej a neprestajne v lepší zajtrajšok veriacej osoby-Michael Jackson. Nikto to neočakával, "king of pop" sa s nami rozlúčil touto cestou. Cestou, na ktorej nie je na mieste riešiť jej dokonalosť, vybrúsenosť, či štruktúru, ale podstatou navždy ostane jej smer, ktorý bol, je a bude správny. _____Skalpujte arogantné a obmedzené výlevy, skalpujte svoje predsudky, odišla osobnosť, ktorá pre tento svet spravila viac než si kde kto myslí a jej epitaf bude žiariť naveky... (Inak neopísateľne príjemná kino projekcia, ty vieš *) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Záběry ze zkoušek měly původně sloužit k lepšímu pochopení a ztvárnění show, a poté putovat rovnou do soukromé sbírky Michaela Jacksona. (HellFire)
  • Na pozadí při písni "Smooth Criminal" je napsáno "MJ Air". To mělo být jméno letecké společnosti v nedokončeném 3D závěru koncertu, ve kterém měli Michael a tanečníci nastoupit do letadla a vzlétnout nad publikum. (Polinecka)
  • Při písních „I Want You Back a Stop!“ a „The Love You Save“ žvýká Michael žvýkačku. (Polinecka)

Reklama

Reklama