Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (547)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k okolnostem si nelze představit hodnotnější epitaf. V This Is It se v přesném poměru mísí nostalgie, nadšení a smutek - nostalgie prostupuje v souladu s narůstajícím počtem hudebních pecek, které vaše uši vítají jako starého známého, nadšení narůstá s rozkrýváním chystané, energické a nápaditostí prošpikované show (světelné efekty, filmařsky nápaditý videodoprovod, taneční čísla, akrobacie, duety, obří objekty na pódiu atd.) či záměru přiblížit sound originálnímu mixu z původních alb a smutkem film začíná, pokračuje i končí. Film se vyjma několika nutných superlativ z úst Jacksonových spolupracovníků zdržuje zhodnocení titulní persony, jejíž osobnost, sílu a životní filozofii (potažmo pravou tvář bez mediálního překroucení) lze s přehledem vypozorovat už z několika málo segmentů ze zkoušek, kde je mj. znát MJův perfekcionismus, vlídnost, mírná naivita a vedle výtečné kondice i počínající únava. Na plný počet to This Is It nedotáhne kvůli koncertní části, která je a navždy bohužel zůstane pouze jakýmsi demem (slabší sound, dva úhly kamery s nestálou kvalitou obrazu, absence speciálních efektů), skutečná podoba skvostně vyhlížející show, tak jak si ji Michael představoval a jak ji film předznamenává, již nikdy nespatří světlo světa. This Isn´t It, čímž se film i Michael zároveň řadí mezi špičku nedokončených projektů/předčasně zemřelých legend, nad nimiž s oblibou, smutkem či fantazií, co by kdyby, smutníme. P.S. Ať hodí kamenem, kdo po projekci nedošel domů ve stylu moonwalk a nepořídil si výběr těch nejprovařenějších hitů. :) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Videa (nehodí se ani říkat filmy) tohoto formátu by měla mít maximálně hodinu a rozhodně by je nikdo neměl prodávat (!) jako filmovou událost roku. Kamera skoro dvě hodiny kouká na ‚stage‘, ale pod pokličku nemrkne ani jednou. Chápu, s jakou upřímnou láskou k fandům Michael svoji show připravoval, i že by to byla naprosto fantastická a pompézní podívaná, ale že z toho někdo vyrýžuje čtvrt miliardy dolarů, mi zvedá morální kufr. O tom, s jakou intenzitou dávají lidi osm stovek za Blu-raye, ani nemluvit. Smutné. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Ak by som nevidel na vlastné oči, že ten istý Michael, ktorý sa už dlhé roky neukazoval ani len na verejnosti, nekoncertoval, chodil po vyšetreniach a zákrokoch zrazu tancoval a spieval ako v najlepších rokoch, bavil sa a mal dobrú kondičku, tak by som tomu proste neuveril. Každopádne by sa jednalo o vynikajúci koncert - skvelú show a po tom čo som videl musím povedať, že mi je ľúto, že sa toho Jackson nedožil - zaslúžil by si to, pretože to na čom pracoval - ta šnúra, ktorú plánoval by bola strhujúca a dokument nás týmito prípravami prevádza a ja musím priznať, že je obrovská škoda, že toto nevyšlo ... RIP ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

Objektívne sa táto záležitosť hodnotiť nedá, a tak to pre mňa nemá vôbec význam. M.J. je najväčší úkaz v dejinách kultúry - čo sa týka syntézi spevu a tanca. Na druhej strane - tento snímok nie je ani film, ani dokument - je to len zostríhané video pod rúk blízkého spolupracovníka Michaela, ktorý režíruje najlepšie koncerové projekty na svete, ale rozhodne nie s účelom pre plátno. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto odpadní záležitost. Nuda, nuda, nuda, nuda. Dvě hodiny videoklipů a zpěvu. To jsem si mohl stáhnout někde na netu a splnilo by to stejný účel. A co jsem se vlastně dozvěděl? Že to byl afektovaný člověk mimo realitu a přiteplený perfekcionista. Což jsem vlastně věděl už předtím. ___ Každý se najednou muže z MJ posrat. Ještě v květnu byl každýmu u prdele. Žijeme ve světě populismu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Na pozadí při písni "Smooth Criminal" je napsáno "MJ Air". To mělo být jméno letecké společnosti v nedokončeném 3D závěru koncertu, ve kterém měli Michael a tanečníci nastoupit do letadla a vzlétnout nad publikum. (Polinecka)
  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)

Reklama

Reklama