Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hudba má tu úžasnou vlastnost, že je věčná. Michael, ať byl jakej byl, měl tu snahu lidi napravovat. Jako jeden z mála stavěl písničky na myšlence, že ať jsme z jakýkoli společenský vrstvy, můžeme něco udělat, něco změnit. Když umřel napadlo mě, že je to pro nás, líný pokolení, výzva. Že bychom to mohli zkusit. Earth Song nenapsal pro nic za nic, má neuvěřitelněj potenciál stát se něčím víc, než dobrým songem. Pak vyjdete na ulici, vidíte svoje vrstevníky, kterak citují včerejší díl Ordinace a přepadne vás lítost. Jak můžeme něco dokázat, když jsme všichni narcističtí pancharti? Při sledování This Is It, mě přepadla nálada, jakou zažívám u Heal the World. Michael tam stojí a svým pohybem, hlasem, mi dává naději. Nešel jsem na tenhle film, kvůli monstr show. Chtěl jsem naposledy vidět člověka, kterej mě provázel celým dětstvím. Člověka, kterého jeho životní styl vyždímal, ale s jehož názory na světový problémy, se plně ztotožňuju. U Michaela není smrt překážkou, ba naopak. Kdo si víc zaslouží tenhle hudební epitaf, než on? Karel Gott, který přes svou sebezahleděnost dokazuje, jak málo ví o světě? Nebuďte směšní! Já svůj názor řekl a uzavírám tím jednu kapitolu.... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prístup všetkých zainteresovaných ľudí k pripravovanej show bol obdivuhodný, ale to je logické, očakával sa veľký koncertný comeback Michaela Jacksona. Spolupráca s ním bola určite inšpirujúca, čo potvrdil aj tím zo zákulisia. Tento dokument nie je ničím výnimočným a nebyť tragédie, ktorá sa stala, určite by ho toľko lačných divákov nechcelo vidieť, ale vzhľadom k okolnostiam, je dobré, že existuje a fanúšikovia môžu vidieť aspoň torzo z toho, čo už nikdy nikto neuvidí. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek s velikým Z!kenny ortega dokázal nám všem,všem těm jenž milujeme michaela jacksona a jeho hudbu,přiblížit o co všechno jsme kvůli smrti krále všech králů přišli.emotivní dojem který na mě this is it udělal nehodlám nijak skrývat.už v pruběhu jsem měl na krajíčku a při konci jsem brečel,ja řval jako dítě.když sem viděl kolik života a energie pořád v michaelovi je,ta radost,ta skromnost!perfektně poskládané záběry ze zkoušek a zákulisí,vás můžou jen přesvědčit o tom,že jeho smrt je tou největší tragédií tohoto roku,možná desetiletí.nevěřim ničemu z čeho byl kdy obviněn,takovej hodnej a skromnej člověk jako on,jenž bohužel doplatil na svoji dobrotu a zmatenost.jeho pyjavyce(rodina)která tvrdí že to je michaelův dvojník by zasloužila jen peklo.byl jsem na filmu dvakrát a pozorně jsem ho sledoval,jestli to není on tak já nejsem já.michael mi bude strašně chybět,bude chybět celýmu světu.zratil jsem svýho hrdinu,zemřel největší hudební génius a jen tak se stím nesmířím.při poslechu jeho hudby se ve mě vždy bude mísit smutek z radostí.byl jsi NEJVĚTŠÍ majkle!bůch ti žehnej a dopřej klid,který si za života neměl.jsi nejlepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je takové staré známé pravidlo, že umění narůstá na hodnotě po smrti autora. Tak tomu bylo i v případě tohoto dokumentu, který působil jak nafouknutá bublina právě po smrti Michaela Jacksona, bez které by možná ani nevznikl nebo by alespoň nepůsobil, tak kultovně jak se tomu stalo. Ve své podstatě se nejedná o tolik zajímavé dílo, jak by se mohlo na první pohled zdát a o Jacksonovi (kterého mimochodem považuji za opravdového umělce a mistra v oboru, tudíž se nejedná o nějakou zaujetost proti jeho osobě) se divák nedozví nic nového, jelikož se dokument zaměřuje pouze a jen na přípravy jeho turné a zaujmou jen nové verze jeho známých hitů. Tvůrci si určitě nahrabali neuvěřitelné množství peněz díky mánií, která kvůli Jacksonovi nešťastné smrti ještě více vzrostla ale rozhodně to nebylo, kvůli kvalitě tohoto filmu, která je průměrná a na informace chudá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson a jeho poslední, bohužel nedokončená, koncertní show. Jako dokument ucházející, ale přesto chvílemi velice rozvleklé a nudné. A nebojím se říci, že být to dokument k jakémukoliv jinému připravovanému koncertu, tak bych ho hodnotil zřejmě podprůměrně. Jenže tohle neměl být nějaký obyčejný koncert, tohle měl být ohromný a oslnivý comeback Krále popu, návrat Michaela Jacksona na výsluní hudebního šoubyznysu, který naposledy veřejně vystoupil v roce 2006, a toto mělo být vůbec jeho poslední turné, poslední show v životě. A z toho důvodu nemohu nahlížet na tenhle film jako na obyčejný dokument, to mi prostě mé srdce nedovoluje, protože Michaela jsem měl rád od svého dětství a mám pocit, že kdybych tenhle film poslal do podprůměru, tak bych v mých očích znehodnotil Michaela a to, co za svůj život dokázal. Proto se do mého hodnocení nepromítá jen výsledný pocit z tohoto dokumentu, ale dá se říci, že hodnotím Michaelovu tvorbu, Michaelův odkaz a všechno, o co kdy usiloval. Michael je legendou a pro mě navždy zůstane jediným a právoplatným králem popu. Díky, Michaele, za všechno, za úžasné písně, kterými jsi mi dělal radost, za ekologické a charitativní počiny, a za snahu udělat svět o něco lepším místem k životu. Jsi nejlepší a navždy zůstaneš v mém srdci. Tenhle dokument prostě nemohu hodnotit nestranně, a proto uděluji pět hvězd. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)
  • Při písních „I Want You Back a Stop!“ a „The Love You Save“ žvýká Michael žvýkačku. (Polinecka)

Reklama

Reklama