Reklama

Reklama

Tetsuo: The Bullet Man

  • Japonsko 鉄男 THE BULLET MAN
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec jsem třetí část dal, pocity jsou však smíšené dle očekávání. Na jednu stranu mi to přišlo o trochu lepší než předchozí díl, na druhou mi opět vadily ty užvaněné pasáže. Nejlepší je likvidace vojáků, standardně běsné nasnímání architektury a závěrečné účtování, kdy také perfektně funguje spojení obrazu a hudby. Jednu chvíli jsem se těšil, když se objevily rozžehnuté svícny, že se cyberpunk přehoupne do gothicky, to se ale nestalo... Apokalyptická vize rovněž nebyla špatná, avšak jednička pro mne zůstane i nadále nedostižná. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu jsem se zdravou myslí a pohodou na duši neodcházel. Spolupráce obrazů s hudbou mi zprostředkovala zatím psychicky nejhorší filmový zážitek, bylo mi fakt ouzko. Dvojku jsem tedy s díky odmítl a toto druhé pokračování se mi dle traileru zdálo pro mne stravitelnější. A opravdu je tenhle Tetsuo oproti originálu hodně soft, méně intenzivní, tolik do mě nebušil a po dokoukání jsem nemusel na procházku k psychiatrovi. Takže bylo více prostoru sledovat i příběh, ale ten mě příliš nezaujal, trochu nuda, na druhou stranu pár scén bylo ( opět i díky hudbě ) vážně hustých a bizarních, v pro mě přijatelný míře.. Sečteno podtrženo je to stejně pořád psycho, kerý hodně lidí nedá, ale narozdil od originálu tohle do blázince nikoho nedostane a časem z hlavy vyprchá. PS: originál je u mne buď za odpad nebo za 5* .. Tetsuo III je ale uplně jiný film, tady je to hodnocení snažší. [4/10 listopad 2010] ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Co se stane s kyberpunkem v době, kdy společnost dospěje do formy podobné jeho vizím? Evidentně další krok představuje poukazovat na současnou podobu existence člověka ve světě tím, že díla absorbují součást žité zkušenosti a promění svůj vztah k vyprávění. Jestliže dříve kyberpunková díla předkládala prostupnost médií a úrovní reality jako futuristickou vizi, dnes ji do sebe implementují jako svou bytostnou součást. Není proto náhoda, že hlavní kyberpunkové filmy tohoto roku "District 9", "Gamer" a "Tetsuo: The Bullet Man" v sobě spojují avantgardní formu s brakovými příběhy. Přítomnost zlotřilých záporáků, akčních sekvencí, schematických konfliktů a happy endů dílům nikterak neubírá na podnětnosti, pouze zvyšuje jejich potencionální přístupnost. Ve všech jmenovaných případech je v závěru sice uzavřená hlavní dějová linie, ale současně ve vzduchu visí řada nedořečených věcí a provokativních otázek. Narozdíl od "Districtu 9" a "Gamera" má "Tetsuo" problém v tom, že jeho forma nepřináší takovou inovaci. Cukamoto točí, stříhá a vede herce za doprovodu hudby Čú Išikavy stále stejným způsobem jako to dělal před dvaceti roky. Jediný rozdíl spočívá v aplikování digitální HD kamery namísto 16mm filmového materiálu. Jenže právě tento posun se ukazuje jako nosný – fyzickou matérii filmu nahradilo umělé a technicky dokonalé médium nul a jedniček stejně, jako se z lidské existence v moderní velkoměstské společnosti vytratila tělesnost i emocinalita a jejich místo zastoupila formální dokonalost společenských rolí a institucionalizace života. V souvislosti s tím se vyprávění oproti prvnímu "Tetsuovi" více zaměřuje na zázemí obyčejného řadového hrdiny. Cukamoto kontrastuje moderní designově dokonalé interiéry hrdinova příbytku s industriálním prostředím temných zákoutí městské zástavby. Příběh stejně jako "Tetsuo II" původní neidentifikovatelnou a neuchopitelnou transformaci doplňuje o brakovou mytologii a do motivací postav vnáší tradiční žánrová schémata, ale přesto zůstává neméně podnětný, byť už jen v dílčích motivech. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První Iron man byl jako zjevení z čistého nebe-originál, který přes svou těžko stravitelnou a epileptickou formu dostal do kolen nejednoho milovníka podivností. Napodruhé to Tsukamoto vzal za opačný konec a díky tomu se mu z recyklátu povedlo vytvořit plnohodnotné dílo v některých směrech lepší než originál.. Napotřetí se to už ale nepovedlo a kvalitativní i zábavnostní propad je znatelný a bolestivý... navíc-Angličtina tomu rozhodně nepomohla a obsazení nejaponce do hlavní (a vedlejší)role možná znělo fajně jako nápad ale v praxi to nefunguje....velká škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica výborná. Nový príbeh značne zmodernizovaný a s fungujúcou zápletkou. Má to nádych animé a aj pôvodných dielov. Celkovo som si hovoril - môže to byť lepšie ako predchádzajúci diel? A ono to v zásade aj lepšie je. Bullet man je omnoho výraznejšou postavou ako Body Hammer. Ale posledných 20 minút je len zmes tradičnej Cukamotovej šialenej kamery a duniacich zvukov hodeních na seba bez ladu a skladu v akejsi pro forme pre finále a výsledný trochu smiešny 5 years later. Koláž rôznych záberov, vedecký bunker aj začiatok premeny na výbornú. Zvyšok je reciklát. A hoci moderný háv Tetsuovi sluší, to prečo bol prvý diel taký zaujímavý už táto časť nedokáže obsiahnuť. Našťastie je to znova relatívne krátke. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama