Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při premiérovém uvedení vzbudila původní televizní inscenace Zatmění všech sluncí velkou pozornost. Mnozí diváci chtěli, aby ještě dostala Jarmila Honcová šanci a naději na odpuštění. Scenárista Miloš Kratochvíl proto napsal volné pokračování tohoto příběhu pod názvem Kdoví, kdy začne svítat, ve kterém budeme sledovat nesnadný návrat matky k rodině... Po odpykání trestu v nápravně výchovném zařízení se Jarmila Honcová vrací zpět ke své rodině a stín jejího provinění poznamenává vztahy s nejbližšími i veškeré její počínání. Ve svém očistném zápasu má ale naději na odpuštění, na poznání, že její děti ji potřebují. Znovu musí být matkou se vším všudy. Hlavní roli s velkou dávkou empatie a pravdivosti nezapomenutelným způsobem opět ztvárnila Věra Galatíková. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

kingik 

všechny recenze uživatele

V ničem překvapivá tahle původní televizní hra ani tak není. Příběh ženy, která se vrací z vězení, aby se začlenila zpět do života a přitom čelí nepřízni svého okolí, nabídl velkou hereckou příležitost dobré herečce Galatíkové. Ta se jí chopila se ctí a její výkon tak nějak ční nad ostatními, ačkoliv ani ostatní herci nehráli špatně, zaujme i Luděk Munzar. Jenže pomalé tempo z inscenace dělá rozvleklou podívanou, ve které je jen málo prostoru pro dramatické okamžiky a konverzační příběhy přece jen nevyhledávám, navíc konec byl dost odfláknutý. Zkrátka se jedná o důstojně unylou televizní tvorbu, která měla kdysi hojné zastoupení, ale u mě naplno nezabodovala. 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pokračování inscenace Zatmění všech sluncí. Jarmila se vrací z výkonu trestu a vypořádávání s nastalou situací je hodně těžké a za bolševika muselo být mnohem horší než v dnešní době. Dramaticky dost tíživě zpracované, navíc fakt perfektně zahrané Věrou Galatíkovou, to je teda síla, co tady předvádí. Ukázka mistrovského a přesvědčivého projevu, ostatně tak, jak hrála všude. Petr Hapka jako hudební skladatel používá různé synťáčky a občas působí jako Johny Carpenter :). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Návrat a začlenenie do normálneho života, aj keď všetko klape a rodina je v úplnom poriadku, nie je jednoduché. Aj v tomto pokračovaní sú výkony hercov tak uveriteľné, že som občas až nedýchal nad atmosférou v rodine. Príbeh filmu je úplne jednoduchý a priamočiary, ale podarilo sa z neho vyťažiť maximum. –––– Tak nashledanou. – To snad né. Ať se vam tam venku daří. –––– Ruce špinavý, ale prachy jsou z nich čistý... –––– Jednou jsme rodina, tak se budem o sebe starat. A všichni! ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pokračování inscenace Zatmění všech sluncí. Jarmila se vrací z výkonu trestu domů k rodině. Všichni na ni hledí tak trochu skrz prsty, v domácnosti všechno přestěhované, pravidelně tam dochází pohledná sestřenice. Navíc se Jarmile nedaři sehnat práci, a to ani s pomocí kurátorky. Dcera není spokojená v zaměstnání na poště a syn začíná podvádět, toulat se a lhát. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony parádní...jinak strašné temné socialistické téma plné paradoxů. V českém snímku byl vždy kurátor či kurátorka vrchol inteligence a chování, kolegové v práci podrazáci. Ve Francouzkých filmech byl vždy podrazák kurátor a kolegové z práce nejlepší kamarádi, tak nevím kde si tu pravdu vybrat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama