Reklama

Reklama

Malá pražská víla

(studentský film)
všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Malá Pražská Víla seděla v okně a poslouchala zvuky města, když v tom zaslechla Aničku a Petra, dva mladé lidi, kteří měli v domě byt právě pod ní. Víla se už dlouho chtěla s Petrem seznámit a náhle ucítila, že je ta pravá chvíle. Ve své malé kuchyňce zacpala umyvadlo a pustila vodu. Voda brzy umyvadlo vyplnila a začala přetékat. Víla tu postupující spoušť nejprve jen fascinovaně sledovala a pak si lehla na podlahu a začala se s ní mazlit. Mezitím Petr, ještě ne úplně vzpamatovaný z hádky se svou dívkou, postavil vodu na sporák. Chtěl vařit špagety. Ze stropu mu ale začala kapat voda přímo do hrnce. Petr šel nahoru a když mu Víla otevřela dveře, nestačil se divit.. tak začíná tento příběh. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (22)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Melancholické kapky vody a takové malé studentské zjevení s neskonale éterickou náladou. V některých pocitových věcech možná není Víla tak silná, jak by mohla být (např. samotné víle trošku trvá, než se stane tou opravdu étericky snovou postavou), ale to je mi vlastně úplně jedno, protože tenhle film dokonale zapadl do mého vkusu, co se nádherné romanticko-melancholické atmosféry týče a nejen díky neskutečně skvostným záběrům spojeným s vodou, podbarveným úchvatně se hodící hudbou, navíc s nečekaně fajn titulkovou písničkou. Kéž by se zjevil od Chramosty natočený celovečerák ve stejném duchu. film zde. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nejlépe odvedená Chramostova práce, je vidět, že za pár let ušel kus cesty dopředu. Lepší režie, kamera, hudba, pěkný audiovizuál mají potenciál ke vzniku profi kousku, který bohužel stále sráží slabý scénář včetně herců a bezemoční chladnost tu opět přetrvala. Přesto zatím nejlepší snímek od tohoto nadějného tvůrce. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Malé pražské.. jsem zalitovala, že mám se svou pronajímatelkou tak dobrý vztah a že jí tudíž nemůžu vytopit byt tak krásně, jako jsem to viděla zde, protože hrátky s vodou k tomu vyloženě vybízely. Hodnotila jsem podle žánru, přestože se mi zdálo trochu moc škatulkovité zařazení postav- sebestředná Slečna vždycky-musí-být-po-mém-jinak-je-zle; zasněný, příliš hodný kluk, který si nechá všechno líbit.. jen té pražské víle, která hledala únik před neromantickou realitou, jsem to věřila. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kam ten Chramosta na ty tragédy chodí :) Když jsem se zaradoval, že zde konečně není Milan Hajn, nastupuje místo něj někdo snad ještě horší - a sice Hajnův bratr Ondřej Pšenička :) Každý záběr na něj je pro mě hlubokým utrpením - skutečně je to pro mě krajně nesympatický zjev a nenadělám s tím nic. Prostě mi je bytostně protivný, tečka. Jinak nemám co vytknout, zcela profesionální práce po všech stránkách. Mimochodem "Malá pražská víla" stojí za srovnání s filmem "Ondine" od N. Jordana z r. 2009 - oba filmy byly natočeny ve stejném roce a oba pracují s motivem vodní víly, ze které se vyklube obyčejná holka z masa a kostí. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na to kouká a minimálně v "mysteriozním" úvodu to má i nějakou tu atmosféru. Pak už to zůstává jen zvláštním filmem se skvělou kamerou a padnoucí hudbou, což by samozřejmě ve výsledku nevadilo nebýt toho, že film v podstatně nezasáhl ani mé filmové srdce, ani mozek. Nezprostředkoval mi za celou svojí 30 minutovou délku ani jednu emoci, a nic mi nepředal ani v jiných ohledech. Proto ve výsledku relativně slabé hodnocení, byť potenciál tam je. Jestli si k němu ale řadový český divák cestu najde si netroufám odhadovat. Příliš optimistický odhad by to asi bohužel nebyl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní cena v kategorii "Příběhy" Ostrava Picture 2009, zvláštní cena poroty (Jury prix) na 13. MFF v Jelení Hoře 2010, cena publika (Prix du public) tamtéž. (ČSFD)

Reklama

Reklama