Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozsekalo. Měl jsem pocit, že z Asie jsem už viděl všechny špičkové Martial Arts mlátičky, ale tohle byl hrubý rest. Už jen úvodní dech beroucí akční scéna mě posadila na zadek a věděl jsem, že tohle mi sedne. Příběhově to sice vykrádá lec který kultovní akční film, ale na to sere pes, vizuálně je to pestré, akční scény úžasné ( dobré slow motiony i solidní choreografie) a víceméně akce střídá akci, takže o nudu není nouze. Akce má také dobře zvolené lokace, hlavní záporák namáčející si ruky v jedovatých hadech, škorpionech, aby dostal větší sílu bylo refrešující. Příliš mě nebavila filosofická wu xia stránka ve středě filmu, ale to krásně vynahradilo 15 minutové finále proti spoustě gorilám, za což musím jít na 5*. Za poslední dobu mi True Legend udělal největší radost. 85% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Tsui Harka (toho novodobého), digitální (dokonce 3D) guláš jak ve Storm Riders a snaha něco sdělit prostřednictvím na sebe vršených akčních scén, které jsou tu bez ladu a skladu poskládány tak hustě, až vás začnou otravovat. Upřímně, hrdinové stráví ve vzduchu víc času než na zemi a běžná konverzace tu nemá místo - buď se tu řve (před bojem) nebo heká (při boji). Vysoký podíl bojových pasáží ale zachraňuje Pingovi alespoň trochu krk. Osobně mám pocit, že by v momentální formě neurežíroval ani reklamu na žužu, ale cit pro choreografii mu zůstal a pár dobrých nápadů se taky najde (brnění našité přímo do těla). Věčná škoda, že těch špatných je o tolik víc a někdo je do scénáře pouští pod tlakem. Jsou to vlastně tři braky v jednom, navzájem se překřikující a hlásící se o slovo... příběh o pomstě, národní hrdosti a mravní čistotě, přičemž všechny složky se snaží mít svůj vlastní dějový oblouk, skřípavě narážejíc do těch ostatních. S ovladačem v ruce je to hezká procházka po spíše čínských než hongkongských filmových dějinách, okořeněná úchvatným comebackem Chiu Man Cheuka... ale jako epický celovečerák? Dokonalý overkill, který chce mít od všeho trochu jako děcko při první návštěvě cukrárny. Záleží jen na vás, kolik sladkého snesete. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Výborná akční záležitost plná výtečně choreograficky zvládnutých soubojů. Někomu může vadit jistá nevyváženost jednotlivých částí filmu. Na mě to působilo, jako kdybych viděl tři filmy v jednom. Začalo to jako klasický příběh o pomstě. Prostřední část věnující se tréninku Su cana působilo jako takové fantasy, alespoň prostředím a závěreřná třetina ve stylu opilého mistra je nejlepšího z celého filmu. I kdy si říkám, že se dalo místo jednoho mixu klidně natočit dva filmy ješt kvalitnější. I přesto je to u mě za 4 a patří to k těm lepším MA filmům. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuctová lítačka snažící se o jakýsi dramatický rozměr, který ovšem vyšuměl do ztracena. Souboje slušné, ale všechny na jedno brdo a časem začaly unavovat tak, že jsem to pomaloučku polehoučku začal přetáčet. Závěr jsem si docela užil a čest památce Davida Carradina, ale stejně zůstala na jazyku těžkoprůměrná nahořklá pachuť. 30% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek o stylu "Drunken Fist", ve kterém se objevuje řada znamých jmen (Yeoh, Carradine, Chou). Hlavní hrdina v podání Vincenta Zhao a jeho krásné manželky Zhou Xun nemá větší chybu, záporák je také kvalitní. Problém mám ale s většinou CGI efektů, které jsou někdy hodně laciné (např. detaily při souboji s Bohem Wushu či let ptáka). Další výtku mám k příběhu, neboť sem čekal, že závěr filmu bude právě o jejich souboji, ale nakonec to skončilo bitkou v aréně s přerostlými cizinci a Carradinem, ne že bych se nebavil, ale vadilo mi to. Celkově dobrý snímek, který vnáší i zajímavé prvky (jako např. s Bohem Wushu), poskytuje dobrou zábavu a mojí oblíbenkyni Zhou Xun, ale v porovnání životopisu slavných legend bojových umění je film s Jetem-Li, Fearless, úplně někde jinde. Dobrá zábava, a proto i dobré hodnocení. 55 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama