Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem z mé stránky jsou celkem povedené soubojové sekvence bez epileptika za kamerou, nebo zmateného pikolíka ve střižně! Tato rádoby fantasy legenda má tak hloupý, zmatený a divný příběh, až to bolí. Je pravda, že východní kinematografii je dobré brát z nadhledem. Jde o tak jedinečnou a rozdílnou kulturu, že ne vše západní konzument pobere bez zdviženého obočí. Jenže tady, a mám namysli především skladbu dějové linky, se mé obočí ztratilo ve vlasech a koutky očí se setkaly na temeni!!! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: To Chi-Long | Hudba: Shigeru Umebayashi | Produkcia: Bill Kong, Zhang Zhenyang | Distribúcia: EDKO Films Ltd | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 10,150,000 $ || Také niečo nemôže byť ničím iným, než prepadákom. A nie preto, že by to bolo vyslovene zlé. Ale s tou naivitou, umelosťou napätia, a predovšetkým nútenia diváka ľutovať ožralu, ktorý zanedbáva svojho syna je True Legend len miestami otravnou videohrou bojového umenia. A to je pramálo v dobe psychologicky vyspelých diel. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tohle není komedie? Vážně? Já se u toho smála od začátku do konce. Přibližující se a oddalující se kamera a dialogy jako v kolumbijské telenovele. Zpomalené a zrychlené záběry jako americká akční střílečka. Samotný trailer byl úplný americký akčňák aneb awesome atd. Dýka vám proletí celým tělem, ten breakdance ovládali všichni taky hodně dobře. A ty triky alá počítačová hra jsem taky už dlouho neviděla tak otřesné. A ty boje.....Nejsmutnější (no vážně? nejvtipnější?) na tom je, že to nebylo zamýšleno jako komedie, ale akční historické drama. Já se ovšem už dlouho takhle z plna plin nenasmála skrz celý film. To si nešlo prostě pomoct..aneb "Vyhrál tento číňan...ano vyhrál číňan." a to uřvané děcko v závěrečné scéně, no bylo uřvané ve všech scénách. "Je v lese". - určení podle nějž lehce někoho najdete, ten šedivý borec řekne, běžte ji zahrabat do lesa, oni se vrátí, ví n ěkdo kromě vás kde je? ne? zabije je, aniž by se jich zeptal. A pak když přiběhne z boje její muž, strážný mu ještě stihne říct, že je v lese a on hned ví, kde ji hledat.:D Ne prostě opilcova pěst. Kdo se chce opravdu nachlamat do sytosti, můžu tento snímek jen a jen doporučit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice to v Číně/HK letos nevyšlo a ani True Legend neoslní. což mě osobně docela udivuje, protože Woo-Ping Yuen je největší machr přes akční filmy za posledních 20-30 let. Nicméně je fakt, že samotá akce je tu fakt na skvělý úrovni, mnohdy mi to připomínalo Hrdinu nebo Tygra a Draka, i když triky a scény viditelně natočený před modrým pozadím jsou na dnešná dobu docela trapas, ale i tak zejména ze začátku film drží tempo a zdá se, že by z toho něco mohlo být, jenže v dalším průběhu se film začne dělit na jednotlivý pasáže, který se tváří jakoby k sobě ani nepasovaly, působí to nesourodě a epizodně a jako celek to nemá téměř co říct, navíc i přes zápletku s pomstou nemá True Legend téměř žádnou hrdinskou atmosféru a ani atmosféru pomsty, takže ve výsledku všechny ty souboje a zabíjení působí jako pěkná podívaná, ale divák si to jinak moc neužije. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama