Reklama

Reklama

59-184-84

(studentský film)
  • angličtina 59-184-84 (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2009, 24 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét věčného “lůzra” - člověka, kterému ujel vlak, avšak nepřestává čekat, protože něco se musí stát! Personifikace lidství v podobě černé díry, která požírá sama sebe. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Dosavadní život a současné činy pana Jiřího Neumana svědčí o tom, že ne vždy se počet získaných vysokoškolských titulů rovná vysoké inteligenci. Pan Jiří žije svůj život opožděně. Teprve na prahu šedesátky si uvědomuje, že mu chybí láska, rodina, žena, dítě. A chce všechno dohonit. Neuvědomuje si, že má přehnané požadavky na budoucí partnerku. Jeho komentáře ohledně žen jsou velmi zábavné. Je dobré, že režisér nechal mluvit jen pana Jirku. Další doprovodné komentáře by mohly celému dílu jen ublížit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jak říká můj oblíbený psycholog na manželské a rodinné poradenství žena celý život hledá někoho, kdo je konstantně přibližně opět let starší, muž chce v 21 letech 18 letou, ve třiceti to posune na 21 a ve čtyřiceti na 23. V případě našeho hrdiny museli mít ženy dojem, ,že hledá spíše budoucí pečovatelku. Výborní rodinný psycholog Šmolka říká, že velký věkový rozdíl nevadí, ale ona musí příjmout jeho svět (přátele apod.)a vzdát se svého. V opačném případě se vyčerpá psychicky, fyzicky, finančně apod. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

On za to vlastně nemůže - za to, jaký je. Prostě mu takhle funguje mozek - racionalita na úkor emocionality. Chybí mu soudnost a schopnost vcítit se do jiných lidí. Jeho život je program a přání smrti je jen logický výsledek neplnění tohoto programu, nikoliv deprese či zoufalost. Stejně logicky - z kvantitativně kvalitativního hlediska - ten muž hodnotí sebe i možnou budoucí partnerku, která je pro něj pouhá samička pro sex a zplození potomka. I to dítě chce jen proto, že to mají všichni. V něčem podobný typ člověka ztvárnili Ivan Trojan a Klára Pollertová ve filmu Jedna ruka netleská. A položíme si otázku - není-li cílem kultury a civilizace konečná redukce zvířete v nás včetně emoční složky v rozhodování se a posílení vědomé sebekontroly a logického rozumu? Jaký bude - ten člověk kyborg? ___ Film je ke zhlédnutí na docalliancefilms.com ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O čo beží šesťdesiatnikovi, klaviristovi a hlavnej postave v jednom, podľa jeho vlastných slov : "keby nejaká tridsiatka našla dôvod zdieľať so mnou zvyšok života a mať dieťa". Žiaľ, z pána ide asi toľko pozitívnej životnej energie a vôle po láskyplnom partnerskom živote asi ako je možné nasať nadýchanej sviežosti zo spráchnivelých plesových šiat na ušmudľanej povale. Nevravím, skladby klaviristu pomerne presne vystihujú jeho frustráciu z nevydarených partnerských pokusov. Tiež jeho úvahy i knihami nabitý byt svedčia o tom, že to zrejme truľo nebude. Na sto honov je však z neho cítiť potlačovaná agresivita. Ženy to dokážu intuitívne vycítť, a pokiaľ takýto chlap neoplýva dostatočným kontom alebo výzorom, aká perspektíva by ich asi čakala po spriahnutí sa s ním? Druhou príčinou sú zrejme nereálne vysoké nároky jeho samotného, veď vyškrtávaním potencionálnych samičiek si sám berie vietor z plachiet. Možno je v ňom pud zrodiť dieťa, ale zároveň má asi podvedomý strach pred vpustením ďalšej osoby do udržiavaného staromládeneckého bytu, kde má roky všetko ním určené pevné miesto . ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela dost zajímavé. Nejsem si sice jistá, jestli byl film míněn jako parodie (vzhledem k neustálé stylizaci hlavního hrdiny, se kterou se ale už na druhou stranu mohl natolik ztotožnit, že to ani stylizace není). Pánovi sice nemám co radit, ale kdybych mohla, poradila bych mu, aby se míň zaobíral sám sebou (to je dost těžké) a aby si přestal hejčkat svůj světobol [to je taky těžké - to znám :-) ]. Nejlepší by bylo, kdyby se po shlédnutí filmu našla nějaká drobná, krásná třicetiletá blondýnka, bezdětná (abychom dostáli nárokům hlavního hrdiny), která by jej pojala za chotě. Otázkou ovšem zůstává, jestli by mu zkrásněl pocit ze života, protože... vybudovat si svůj světobol na tom, že "přestože mám X vysokých škol, hovořím plynně X jazyky a přesto (jak je to kurňa možné?) nemám ženu", mi přijde zvláštní, navíc i vzhledem k tomu, že mi tak nějak v podtónu toho všeho kňourání přišlo, že vlastně ženami opovrhuje. Rozhodně to neberu jako "sondu do života věčného lůzra" (k tomu by musel film obsahovat nějaký širší kontext), ale jako zajímavý a zábavný pohled na život jednoho velmi nesympatického pána. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama