foto

Josef Krajbich

Biografie

Český střihač, scénárista a kameraman, který pracoval na řadě oceňovaných filmů, absolvent katedry střihové skladby na FAMU. Držitel ceny za nejlepší český dokumentární film roku z jihlavského festivalu Ženy SHR režisérů Martina Duška a Ondřeje Provazníka. S Robertem Sedláčkem stříhal několik dílů cyklu České století a spolupracoval také na oceňovaném filmu České televize K oblakům vzhlížíme (2014).

(Artcam Films)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Fifi Fatale
Jan Palach
2017 Všechno bude fajn
2016 Vlk z Královských Vinohrad
2013 Z Borotína až na Sněžku (studentský film)
2010 Dál (studentský film)

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Konec tiskaře (E12)
Kyselina (E10)
2019 Sever (TV seriál)
Jenom vítr (E06)
Justice (E05)
Otevřená válka (E04)
další epizody (6)
2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Vyhrát za každou cenu (E05)
A přece se točí (E04)
další epizody (6)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
Pirát (S02E12)
Nelidskost (S02E06)
další epizody (4)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Exekuce (S01E13)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
další epizody (13)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
2013 České století (TV seriál)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
Veliké bourání (1918) (E01)

Dokumentární

2019 Dálava
2017 Mečiar
2016 Arzenál (TV seriál)
Amatérský film (E06)
Zákon Helena
2015 Amerika
Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
Helena Reichlová (E08)
David Ondráčka (E06)
Tomáš Fürst (E05)
další epizody (5)
Kmeny (TV seriál)
Hipsteři (E11)
2014 Expremiéři (TV seriál)
Jiří Paroubek - 40 tváří (E07)
Stanislav Gross - upřímně (E06)
Václav Klaus - Z Borotína až na Sněžku (E02)
K oblakům vzhlížíme
Ptáčata (TV seriál)
Volby budoucnosti (S02E06)
Feedback (S02E05)
Cikánský duch Václava Havla (S02E04)
další epizody (6)
2013 Incoming
Mečiar
2012 Co by kdyby (TV seriál)
Film o filmu Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid (TV film)
2011 Nadohled (studentský film)
Řekni, kde ti Němci jsou
2010 Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace
Ženy SHR (TV film)
2009 59-184-84 (studentský film)
Bábovka, turek, slepice a polévka (studentský film)
Náš první hospodář (TV film)
Radost (studentský film)
České milování (TV seriál)
2007 Zóna bezpečí (studentský film)

TV pořady

2010 Závislosti (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2017 Mečiar
2014 K oblakům vzhlížíme

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2010 Ženy SHR (TV film)

Režijní filmografie

Dokumentární

2019 Turecká čítanka: Mezi řádky půlměsíc (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky