Reklama

Reklama

Cesta smrti

všechny plakáty
Trailer

Agent Interpolu Samuel Axel je vyslán do východní Evropy, aby odhalil obchod se zbraněmi a získal informace o různých mafiánských organizacích. Přímo během akce je však jeho tým napaden a jeden z členů umírá Samuelovi před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a vydá se na vlastní cestu za odplatou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi špatně. Kamera se zaostřuje na vysoké úrovni, ale moc překombinovaně až zběsile bez výsledku. Všechny akční scény jsou prostříhané, kde nezjistíme, jak k dané situaci vlastně došlo - jedna linie při pasáži 5 sekund se střihem, zmatek prodlouží na 2 minutový zlom (film nemá přes 90 minut, ale kolem 50.) Vlastně u Seagala jsem nic jiného nečekal což mě mrzí, kousíček jsem mu věřil, že by mohl překvapit, ale špatná režie, střih a scénář nejde odpustit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale on to ten Seagal má stejně dobře vychytané. I při vědomí, že stáří nezastavíš (sakra, vždyť je jen o dva roky mladší, než má matka) pořád točí každý rok minimálně jeden film, který mu pravděpodobně, ať je jakkoliv (ne)kvalitní, stejně vydělá. Cestuje si při tom po světě (kdo by se nechtěl jen tak podívat do Rumunska?), kde je alespoň trochu za hvězdu, nechává se obklopovat hezkýma holkama (taky jste si všimli Seagalovy fixace na prsa?) a určitě u toho užije spoustu srandy. No kdo by to nechtěl? A že ty filmy jsou nejednou pochybné kvality? Stejně se na to podíváme a stejně alespoň v každém z nich předvede něco, co jeho pravověrného fandu (a nikým jiným nejsem) potěší. Můžete řešit jeho stáří i váhu, můžete řešit, nakolik mu pomáhá střih a kaskadéři (tady tomu jednomu v záběru bylo dokonce vidět přímo do ksichtu a bylo jasné, že to není Seagal), ale pořád zvládá protivníkům lámat kosti jako za mlada. A to se cení. Cesta smrti je trošku hloupatá, prostá a jednoduchá (navíc mě serou podobné konce), ale akce je fajn, lámání končetin zní lahodně, holky jsou fajn, Seagal je fajn (ač ty jeho moudra občas rozesmívaj) a kdo by u podobné třídy a kvality hleděl na příběh. K sobotnímu obědu film tak akorát. ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Jediný film s hlavní rolí Stevena Seagala z roku 2010 - Born To Raise Hell. Je poměrně těžké zhodnotit tento film. Co se týká akčních scén - myslím tím tři přetřelky, 4 souboje a nějaké výbuchy, jsou poměrně dost pěkně udělané. Přestřelky mají některé skutečně "cool" momenty, v soubojích má Steven sice dubléra, ale hodně toho dělá sám a moc mě mrzí, že kamera je zase často příliš blízko a střih je někdy opravdu zbytečný. Kvalita soubojů sice nedosahuje na ty ze Smrtící zbraně, či filmů z let 1988 až 2002, ale je zase lepší než u většiny seagalovek z posledních let (Na úrovni Ruslana a A Dangerous Man). Dalším pozitivním překvapením je kamera na rumunských exteriérech - dělá z Bukurešti skutečně velmi zajímavou lokaci. Nevypadá to vizuálně tedy často tak špatně, jak jsem čekal. I herci v záporných rolích Darren Shahlavi a Dan Badarau se snaží. ALE Vadilo mi předabováni Seagala v momentech, kdy není zepředu zabírán. Celkově film působí strašně béčkově - zejména kvůli špatnému ději, scénaři a chybějící atmosféře. Hudba také nic moc. ...Sice se jednoznačně jedná o jeden z nejlepších akčňáků natočených ve východní Evropě, ale víc než 50% si to tady fakt asi nezaslouží. Hodnotím to jako podprůměr v rámci Seagalovy filmografie. Po solidních filmech z tří minulých let je tento snímek asi třetí nejslabší. Pro za 4 hvězdy, což značí u Stevenových filmů nespokojenost. ZÁVĚR: SNAD UŽ SE STEVEN DO VÝCHODNÍ EVROPY NIKDY NATÁČET NEVYDÁ. JINAK NA TO STÁLE MÁ. TEĎ PO MACHETE UŽ SNAD NĚJAKÝ FILM S VYŠŠÍM ROZPOČTEM VYJDE. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cestny predseda Miestneho Spolku Katastrofalnych Hercov /riadnym predsedom podla poslednych dostupnych informacii bol zvoleny Ben Affleck/ Steven Sumo Seagal sa zas po vydarenej Machete rozhodol vratit do podpriemeru. Respektive do poriadnej zumpy. Dokazom nech je film Born to Raise Hell. Preco je tu zas scenaristicky vyplach, spatna rezia a strih? Suboje boli ako - tak na pofidernej urovni , prestrelky su uplne dementne, ale je tu 1 explozia. 20 % ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Seagalovy filmy 2005+ jsou v podstatě všechny stejný, děj na Balkáně, neznámí "herci", nepřehledná kamera, scénář sepsaný 12 letým dítětem a nuda. Tenhle film není vyjímkou, jen mi mrzí že v závěrečné scéně ukáže Steven co v něm ještě je, bohužel si vybírá samé bezduché projekty, které jsou už podle názvu režiséra předurčeny k blamáži. ** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V jednom online rozhovore na stránkach Budomate Darren Shahlavi (Costel) vyhlásil, že jeho bojové scény so Stevenom Seagalom (Robert 'Bobby' Samuels) boli vo veľkej miere limitované časovými obmedzeniami výrobného plánu. (misterz)
  • Steven Seagal se na filmu, jehož natáčení trvalo čtyři týdny, podílel coby scenárista, producent a hlavní herecká hvězda. (Conspi)
  • Pri útoku na policajtov prechádza auto cez policajné pásky bez toho, aby ich pretrhlo. (johnsnow)

Reklama

Reklama