Reklama

Reklama

Operace Barbarossa

(TV film)
  • Španělsko Operación Barbarossa

Obsahy(1)

Josif Vissarjonovič Džugašvili (Stalin) se narodil v gruzínském městě Gori. Syn obuvníka a pokojské se během let změnil ve významného ruského diktátora. Je považován za jednoho z nejkrutějších diktátorů v historii lidstva. Jeho oběti se pravděpodobně nikdy nepodaří spočítat. Za dobu svého neomezeného vládnutí má na svědomí možná více občanů SSSR než bylo zabito během II. světové války. Osud ho přivedl ke střetu s osobou stejně surovou jako on sám, s Adolfem Hitlerem, a ten ve svých pokusech získat moc nad světem, naplánoval operaci Barbarossa. Obrovská destruktivní moc vojsk třetí říše srovnala rychle se zemí část sovětského území a situovala se před branami Moskvy. "Generál Zima" však zasáhl, aby ambice tyrana jménem Adolf Hitler zničil . (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba zkouknout nějakejch 15 válečnejch dokumentů za den, ale což... Barbarossa mě kdysi i zajímala dnes už mě nějak nebere. Dokument mi přijde zbytečně krátký, jsou tu jen věci co jsem bral ve škole. Nic nového ale z těch dokumentů mě bavil asi nejvíce. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že španělský dokumentární seriál o II. sv. vojně patří k těm lepším a už vůbec ne k nejlepším. Přemýšlím, proč se vlastně Španělé pustili do tohoto projektu. V životě nomohou dát dohromady tolik podkladů a dokumentů jako Rusové nebo samotní Němci, když už nemluvím o Angličanech popř. Američanech. A na kvalitě dokumentu je to samozřejmě znát. ()

Reklama

Reklama