Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Tommy McCoy (Gene Reynolds), ač zpívá v kostelního sboru se nebojí ani rozdat či obdržet nějakou tu ránu pěstí. Vydělává peníze svým zpěvem v kulečníkové hale a doufá, že tím pomůže své těžce pracující matce Lauře. Jeho otec Brian (Frank Morgan) je totiž bývalý varietní umělec, který se s prací nikdy nijak zvlášť nepřátelil. Brian rozhodne, že Tommy bude zpívat před zápasem v boxu a když ho kdosi z publika vyprovokuje, přiměje Toma, aby boxoval s jeho synem. Jelikož je Tommy v zápase úspěšný, nabídne mu boxerský šampion Johnny Martin (William Gargan), že ho bude sponzorovat na turné. Brian prohrává a propíjí Tommyho peníze, i když Tommy se snaží část z nich posílat domů matce. Když jeho matka něčekaně zemře, otec sice lituje svého chování, ale nic na něm nezmění. O mnoho let později je Tommy (Robert Taylor) úspěšným boxerem. Při zápase se svým dlouholetým přítelem a někdejším sponzorem Johnnym, se Tommy snaží boxovat mírně, ale přesto po jednom z jeho úderů Johnny upadne do bezvědomí a v nemocnici zemře. I když Johnnyho manželka Tommyho ze smrti manžela neviní, v novinách ho nazývají "Zabiják" McCoy, s čímž se Tommy jen velice těžko smiřuje. Navíc Brian po roztržce, ke které mezi nimi dojde prodává jeho smlouvu jistému Jimu Cainovi (Edward Arnold). Tommy se snaží s boxem skončit a najít si jinou práci, ale nedaří se mu to. Při tréninku na Cainově usedlosti, pak potkává jeho dceru Sheilu (Maureen O'Sullivan). (elizabeth_ba)

(více)

Recenze (3)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

No nedejte tomu čtyři hvězdičky... :-)) (viz tady ;-) ). Jinak doplním jak obsah, tak časem zkultivuji tenhle komentář, jen mějte, prosím, chvilku strpení ;-) (neboť pište něco inteligentního u fotbalu...) ()

Reklama

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, ale přitom velmi povedený kousek, který na mě ani nepůsobil jako by byl ze 30l. (snad až na ty boxerské trenky vytažené nad pupík). Film vypráví příběh chlapce Tommyho, ze kterého vyroste úspěšný boxer, ovšem využívaný svým povalečským alkoholickým otcem . Zlom v Tommyho úspěšné kariéře nastává okamžikem osobní tragédie, při které ztratí vlastní rukou v ringu přítele. Nechybí samozřejmě ani setkání s ženou do které se zamiluje a nakonec i kriminální zápletka. Celkově film ale nepůsobí nijak splácaně nebo přehnaně dramaticky a rozhodně nenudí. Když k tomu všemu připočtu ještě mladého Taylora v hlavní roli úspěšného boxera (slint, slint), mého oblíbeného Edwarda Arnolda v roli Jima Caina pro kterého Tommy boxuje (s Taylorem si zahrál v roce 1942 i ve filmu Johny Eager), a krásnou Maureen O'Sullivan, jsou z toho hodně solidní 4*. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama