foto

Gene Reynolds

  • nar. 4.4.1923
    Cleveland, Ohio, USA
  • zem. 3.2.2020 (96 let)
    Burbank, California, USA

Biografie

Gene Reynolds se narodil Frankovi Eugenovi Blumenthalovi a Maude Evelyn Blumenthal. Byl vychován v Detroitu, kde jeho otec Frank podnikal. Rodina se v roce 1934 přestěhovala do Los Angeles.
 
Jako dětský herec se objevuje v 80 filmech, např. v takových filmech jako Boys TownEdisonThe ManPrisoner of War, The Mortal Storm a Jungle Patrol, a později se objeví v takových televizních pořadech jako Studio 57Dragnet, The Public Defender a I Love Lucy. Herecky se loučí filmem Diane v roce 1956 a občas se ještě mihne v některém ze seriálů, se kterými je spjat ať už producentsky, režijně či scenáristicky. 

V roce 1957 Reynolds spojil síly se spisovatelem Frankem Gruberem a Jamesem Brooksem, a vytvořili scénáře pro westernový seriál Tales of Wells Fargo. Během pětiletého vysílání napsal a režíroval řadu epizod. Další režijní počiny zahrnují několik epizod Leave It to BeaverAndy Griffith Show, Farmer's Daughter, F TroopHogan's HeroesRoom 222 a Many Happy Returns.

Jako spisovatel, režisér a producent se Reynolds podílel na dvou velmi úspěšných televizních seriálech CBS v 70. a na počátku 80. let 20. století. Mezi lety 1972 až 1983 produkoval 121 epizod seriálu M*A*S*H, pro který  napsal jedenáct epizod a režíroval jich dvacet čtyři. Během stejného období produkoval dvacet epizod seriálu Lou Grant, pro který napsal nebo spolu-napsal čtyři epizody a režíroval jich jedenáct. 

Reynolds byl nominován čtyřiadvacetkrát na „Primetime Emmy“. „Emmy Awards“ vyhrál šestkrát, včetně „Primetime Emmy Award“ za vynikající komediální seriál pro M*A*S*H a dvakrát „Primetime Emmy Award“ za mimořádný činoherní seriál Lou Grant, který mu také udělil cenu „Humanitas“. Dvakrát získal „Cenu režisérů Guild of America“ za vynikající režii za komediální seriál na M*A*S*H a „Cenu režisérů Ameriky“ za vynikající režii. Cenu Amerických režisérů Drama Series“ za vynikající režii na Lou Grant

Reynolds byl zvolen do funkce ředitele „Guild of America“ v roce 1993, kterou zastával čtyři roky až do roku 1997. Reynolds byl ženatý s herečkou Bonnie Jones, která se objevila jako nadporučík Barbara Bannerman v pěti epizodách seriálu M*A*S*H.  V roce 1976 se pár se rozvedl. Později se Reynolds znovu oženil a se současnou manželkou Ann Sweeny mají syna Andrewa.

Josef "sator" Čtvrtníček

Režijní filmografie

Filmy

1999 How to Get There
1991 Boj o Jenny (TV film)
1988 Tales from the Hollywood Hills: Golden Land (TV film)
1986 Doživotí (TV film)
1983 In Defense of Kids (TV film)
1974 If I Love You, Am I Trapped Forever? (TV film)
1970 Southern Fried (TV film)
1969 Anderson and Company (TV film)
1963 Swingin' Together (TV film)

TV seriály

1996 Promised Land (TV seriál)
1994 Christy (TV seriál)
Dotek anděla (TV seriál)
Monty (TV seriál)
1993 Second Chances (TV seriál)
Superman (TV seriál)
Nový Superman (S01E01)
1989 A Fine Romance (TV seriál)
Life Goes On (TV seriál)
Studio 5-B (TV seriál)
1988 Heartbeat (TV seriál)
In the Heat of the Night (TV seriál)
1987 Mr. President (TV seriál)
1985 Hometown (TV seriál)
1984 The Duck Factory (TV seriál)
1977 Lou Grant (TV seriál)
The Fitzpatricks (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Margaretina svatba (S05E25)
Pooperační (S05E24)
Techtle mechtle (S05E19)
1976 M*A*S*H (TV seriál)
Korejský chirurg (S05E10)
Únos Margarety Houlihanove (S05E07)
Sejde z očí, sejde z mysli (S05E04)
další epizody (7)
1975 Karen (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Cena tomatového džusu (S04E16)
Vojín měsíce (S04E13)
Autobus (S04E07)
další epizody (8)
1974 M*A*S*H (TV seriál)
Všední den (S03E12)
Adamova žebra (S03E11)
Operační den (S03E05)
další epizody (4)
1973 M*A*S*H (TV seriál)
Dostaňte mě odtud (S02E13)
Armáda versus Námořnictvo (S01E20)
1972 Anna and the King (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Drahý otče (S01E12)
M*A*S*H - Úvodní epizoda (S01E01)
1969 Room 222 (TV seriál)
1968 The Ghost & Mrs. Muir (TV seriál)
1967 Captain Nice (TV seriál)
Mannix (TV seriál)
N.Y.P.D. (TV seriál)
The Second Hundred Years (TV seriál)
1966 Love on a Rooftop (TV seriál)
Occasional Wife (TV seriál)
Run Buddy Run (TV seriál)
1965 F Troop (TV seriál)
Gidget (TV seriál)
Hank (TV seriál)
Hogan's Heroes (TV seriál)
Mister Roberts (TV seriál)
1964 Many Happy Returns (TV seriál)
The Munsters (TV seriál)
Wendy and Me (TV seriál)
1963 The Farmer's Daughter (TV seriál)
Vacation Playhouse (TV seriál)
1961 Father of the Bride (TV seriál)
Margie (TV seriál)
1960 Hot Off the Wire (TV seriál)
My Three Sons (TV seriál)
The Andy Griffith Show (TV seriál)
1959 Hennesey (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Peter Gunn (TV seriál)
The Donna Reed Show (TV seriál)
Wanted: Dead or Alive (TV seriál)
1957 Leave It to Beaver (TV seriál)
Tales of Wells Fargo (TV seriál)
1955 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1956 Diane
Muž v šedém flanelovém obleku
1955 The Man with a Camera (TV film)
The McConnell Story
1954 Alarm (TV film)
Country Girl
Down Three Dark Streets
Mosty na Toko-Ri
Prisoner of War
1953 99 River Street
1949 Slattery's Hurricane
The Big Cat
1948 Jungle Patrol
1942 Eagle Squadron
Junior G-Men of the Air
The Tuttles of Tahiti
1941 Adventure in Washington
Andy Hardy's Private Secretary
The Penalty
1940 Cesta do Santa Fe
Gallant Sons
The Blue Bird
The Mortal Storm
1939 Bad Little Angel
The Flying Irishman
The Spirit of Culver
They Shall Have Music
1938 Boys Town
Hrdina dne
Love Finds Andy Hardy
Of Human Hearts
1937 Chicago hoří
Heidi
Madame X
Stateční kapitáni
The Californian
Thunder Trail
1936 Sins of Man
Thank You, Jeeves!
Too Many Parents
1935 Teacher's Beau
The Calling of Dan Matthews
Transient Lady
1934 Laurel a Hardy - Pochod dřevěných vojáků
Washee Ironee

TV seriály

1967 Captain Nice (TV seriál)
1959 Hennesey (TV seriál)
1957 Code 3 (TV seriál)
The Silent Service (TV seriál)
Whirlybirds (TV seriál)
1955 Crossroads (TV seriál)
Damon Runyon Theater (TV seriál)
Highway Patrol (TV seriál)
Jane Wyman Presents The Fireside Theatre (TV seriál)
Navy Log (TV seriál)
TV Reader's Digest (TV seriál)
The People's Choice (TV seriál)
1954 Annie Oakley (TV seriál)
Climax! (TV seriál)
Mr. District Attorney (TV seriál)
Public Defender (TV seriál)
Studio 57 (TV seriál)
The Lineup (TV seriál)
Waterfront (TV seriál)
1953 General Electric Theater (TV seriál)
I Led 3 Lives (TV seriál)
The Man Behind the Badge (TV seriál)
You Are There (TV seriál)
1952 Omnibus (TV seriál)
The Ford Television Theatre (TV seriál)
1951 Dragnet (TV seriál)
The Living Christ Series (TV seriál)
1950 Armstrong Circle Theatre (TV seriál)
Danger (TV seriál)
Lux Video Theatre (TV seriál)
Treasury Men in Action (TV seriál)
1949 The Lone Ranger (TV seriál)
Your Show Time (TV seriál)

Dokumentární

2010 Opravdový MASH (TV film)
2009 Victor Fleming: Master Craftsman
2004 Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
2002 M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (TV film)
M*A*S*H: TV Tales (TV film)
1991 Memories of M*A*S*H (TV film)
1981 Making 'M*A*S*H' (TV film)
1942 Hedda Hopper's Hollywood No. 4

Producentská filmografie

TV seriály

1976 M*A*S*H (TV seriál)
Interview (S04E25)
Probuzení (S04E24)
Až tě zase uvidím (S04E23)
další epizody (8)
1975 M*A*S*H (TV seriál)
Drahá mami (S04E17)
Cena tomatového džusu (S04E16)
Znovu volání pošty (S04E15)
další epizody (27)
1974 M*A*S*H (TV seriál)
Vojín Charles Jehně (S03E14)
Zlí psi a servismani (S03E13)
Všední den (S03E12)
další epizody (14)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1977 M*A*S*H (TV seriál)
Dnes večer promítáme (S05E22)
Techtle mechtle (S05E19)
1976 M*A*S*H (TV seriál)
Až tě zase uvidím (S04E23)
1975 M*A*S*H (TV seriál)
Cena tomatového džusu (S04E16)
Zbraň (S04E14)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

1977 Lou Grant (TV seriál)

Host