Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobrá Gwyneth Paltrow, u které bylo sice chvilkami těžší věřit ji její pocity a životní trable, které její postava prožívá, ale o to víc se mi líbil Garrett Hedlund, který jak svým vzhledem ;) tak svým hereckým výkonem i zpěvem doladil vše ostatní na jedničku. Ukázka toho, že všechno nejde hned na poprvé a člověk se musí s životem poprat a zkoušet to víckrát - takže hlavně z tohoto důvodu nepovažuji tento film za typický americký "slaďák". Country zrovna sice nemusím, ale líbí se mi prostředí a semknutí lidí, kteří tím doslova žijí a také to, jak Amerika doslova žije tímto životním stylem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Country písničky jsou v tomhle filmu plytké popvěky o ničem doprovázené podkresovou hudbou a takový je i celý příběh o zhroucení country hvězdy v podání Gwyneth Paltrow. Její hvězdnost spočívá patrně jen v ultra krátkých sukních, které nosí, protože zpěvem a repertoárem by nevyhrála ani okresní přebor táborových písní a tanců. Ostatní zpěváci podávají výkony ještě o poznání horší, hlavně to mrkací nablbo z Drbny . _____ Drtivý tlak slávy prostě nedokázal režisér ani naznačit, takže to Gwynethino pochlastávání nemá žádný jiný důvod, než že jí prostě chlast chutná a s tím se holt nedá nic moc dělat. Emoce mezi postavami jsou k smíchu a jedna ze závěrečných scén z nemocnice je tak sprostě obšlehnutá z mého oblíbeného filmu Harold a Maude, že by mě to naštvalo, ale naštěstí mě vzápětí rozesmála scéna zcela závěrečná, přímo esenciální kýč z tancovačky ve staré stodole, kde si KOUSEK DĚJE konečně mrkací otrava uvědomí, že sláva není nic ve srovnání s láskou, zvlášť když milujete metrosexuálního kovboje, který se vyznačuje hlavně tím, že nosí ten správný klobouk, správně kostkovanou košili a jezdí akorát tak správně otřískaným náklaďáčkem._____ Sakra, a teď udělám coming out: já mám country vlastně ráda. Ale musí být dobrý. Něco jako na způsob otrslejšího a vulgárnějšího šansonu, kdy francouzskou ironii nahradí americká přímočarost. Pusťte si Johnnyho Cashe zejména v duetech s June Carter - to jsou pohledy, které spalují a nádherně doplňující se hlasy. /6. 5. 14./ ()

Reklama

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role kterou Gwyneth dostala za celou svoji hereckou kariéru. Film, který se Vám dostane pod kůži. Nejsem fanoušek Country muziky, což jsem musela zohlednit i na hodnocení. Ale písnička kdy Gwyneth zpívá ve stříbrných šatech je krásná ( http://www.youtube.com/watch?v=6aOZoxiV248 (. Celý film jsem byla na vážkách , byla přesvědčená dát 3*, ale ke konci se to najednou všecko zvrtne a já musím * přidat. Pěkný film :-)) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já, člověk odkojen finským rockem a metalem jako jsou třeba Korpiklaani, který momentálně vyměnil modré džíny za černý oděv ala Cradle of Filth, jsem si dobrovolně pustil film o country. Asi to nebude úchylka, doufám. Pravda je, že tato hudba mě nikdy nevadila a někdy si ji i rád poslechnu. CITÁT - Vypadáš ja Country Barbie............... Film je o hudbě ( čumíte, co ? ) o lásce k hudbě a vlastně se to skoro vůbec neliší od jakéhokoliv turné třeba metalové kapely. Akorát, že tohle je americká lidová. Stejné problémy, handrkování, výstřelky členů kapely, o sexu, drogách i alkoholu o závislosti, rodině a přátelství. CITÁT - Přece nenecháš fanoušky čekat......... Je to jen film o hudbě o síle hudby o síle Country. CITÁT - Tak už hrajte !!!....... Dávám čtyři hvězdy **** , ale to neznamená, že se začnu oblékat do hnědé kostkované košile, koní ( boty ) a že začnu nosit koženou kravatu z podkovou. CITÁT - Ale neboj se zamilovat, to jediný má na světě smysl.......... Ve filmu hrají Leighton Meester jako Chiles Stanton, Garrett Hedlund jako Beau Hutton a třeba Gwyneth Paltrow jako Kelly Carter. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené hudební drama, kde se střídaly silné scény s těmi slabšími. Místama (hlavně kolem 40. - 60. minuty) mi film přišel trochu utahaný, závěr to zase zachránil. Hlavní čtveřice se mi líbila, Gwyneth je dobrá herečka a Garrett Hedlund byl fakt sympaťák. Nicméně si myslím, že se film mohl bez problémů tak o 20 minut zkrátit. Nakonec filmu přisuzuji 4 hvězdičky a k tomu 72% (with J.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)
  • Do kin šel film pod krycím jménem "Keeping Pace". (Fugas.cz)
  • Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama