Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V horách ztroskotá letadlo a dva bratři (mladší Robert Wagner, starší Spencer Tracy) se vydají vysoko do hor k místu havárie. Mladší chce získat to, co v letadle najde, starší pak proti své vůli vyráží za ním, aby zachraňoval, co se dá, bratra nebo přeživší cestující. Robert Wagner předvádí zbrklého chamtivce, který na svou chamtivost doplatí a Sencer Tracy se stává tichým a neokázalým hrdinou, který cestou zpátky bojuje o záchranu jediné pasažérky, která havárii přežila. Působivý film nejen o hrdinství, ale i mezilidských vztazích. (ESAva)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natočený vo Francúzskych Alpách, v blízkosti vrchu Mont Blanc, a v rekreačnej oblasti Chamonix-Mont-Blanc, v ktorej sa nachádza aj známe lyžiarske stredisko, ktoré leží pod úpätím spomínaného vrchu Mont Blanc. (westerns)
  • Počas nakrúcania zažili Spencer Tracy (Zachary Teller) a Robert Wagner (Chris Teller) nepríjemnú nehodu na lanovke, ktorá ich mala vyviezť na Aiguille du Midi, kde sa nakrúcala časť filmu. Lanovka skĺzla z kábla a ostala visieť vo výške viac ako 350 metrov nad zemou. (Michal74)
  • Časť filmu sa nakrúcala vo francúzskych Alpách, vrátane strediska Chamonix-Mont-Blanc. (Michal74)

Reklama

Reklama